Життя та Стиль
Суспільство
Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви
Вівсяні котлети з картоплею – це гарна альтернатива м'ясним котлетам під час посту. Вони мають у своєму складі пісні продукти, але на смак схожі на м'ясні і виходять ніжними з апетитною хрумкою скоринкою.
Для приготування знадобляться вівсяні пластівці, картопля, морква, цибуля та часник. Подавайте котлети з соусом або овочевим салатом. Пише ТСН.
Інгредієнти
пластівці вівсяні швидкого приготування - 1 скл.
Вода - 0,5 скл.
Картопля - 2 шт.
Морква - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
часник - 1 зубок
перець чорний мелений
сіль
олія
- Вівсяні пластівці залийте окропом. Залиште на 5-10 хвилин.
- Картоплю, моркву, цибулю та часник очистьте, помийте і натріть на дрібній тертці, а часник вичавіть через прес.
- У мисці з'єднайте вівсяну суміш, картоплю з цибулею, морквою і часником. Посоліть, поперчіть. Добре перемішайте.
- Руками, злегка змоченими у воді, сформуйте з отриманої маси котлети. Обсмажте їх на добре розігрітій на середньому вогні сковороді з олією до золотавого кольору.
Порада:
За бажанням додайте приправи.