Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами
Вже зовсім скоро можна буде поласувати свіжими ягодами, але зараз у нас є можливість зробити смачний і гарний десерт із заморожених.
Блог picantecooking поділився з читачами рецептом смачного та корисного десерту. Пише ТСН.
Інгредієнти
печиво дижестів (або галетне) - 150 г
масло вершкове, розтоплене - 80 г
йогурт натуральний 10% - 500 г
желатин - 8 г
молоко - 100 мл
пудра цукрова - 100 г
вершки 30%, добре охолоджені - 200 г
сир маскарпоне - 200 г
екстракт ванільний або 1 пакет цукру ванільного - 1,5 ч. л.
ягоди морожені (будь-які) - 500 г
- Желатин змішати з половиною молока в невеликому посуді.
- Печиво покласти до чаші блендера та збити до консистенції дрібних крихт.
- Додати розтоплене масло і добряче збити ще раз.
- Дно прямокутної роз’ємної форми 18х30 см застелити пергаментом. Викласти до неї крихти з маслом і розрівняти та добряче ущільнити.
- У глибокій мисці або чаші планетарного міксера змішати разом вершки й маскарпоне та збити їх до стійких піків.
- До глибокої миски покласти йогурт, цукрову пудру та ванільний екстракт. Добре перемішати.
- До невеликого сотейника налити решту молока, довести до кипіння. Додати набряклий у молоці желатин і мішати до повного його розчинення.
- До молока з желатином додати трохи йогуртової маси й перемішати.
- Перелити до йогурту, постійно інтенсивно помішуючи.
10. Обережно ввести 1/3 збитих вершків у йогуртову масу і добряче вимішати. Потім додати решту вершків та обережно вимішати лопаткою.
11. Перелити масу до форми зверху на печиво, розрівняти й одразу ж, поки маса не застигла, викласти зверху будь-які заморожені ягоди (не розморожуючи їх). Поставити десерт до холодильника на 8 годин.
12. Коли десерт застигне, обережно зняти роз’ємну форму та подавати до столу.