НОВИНИ ДНЯ: Яблучний тарт татен: рецепт ароматної французької випічки  На Марсі знайшли ознаки життя: що кажуть вчені  Майже 90% компаній планують підвищити зарплати: на скільки вони зростуть у 2025 році  "Загарбати цілком й остаточно": політичний експерт назвав сценарій, який Путін підготував для України  Що робити, щоб буряк швидше зварився: 25 хвилин на будь-який розмір плоду — і каструля буде чистою  Церковний календар на грудень 2024 року: коли до дітлахів прийде святий Миколай і дата Різдва  На вихідних погода в Україні зміниться, - прогнозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.04.2024 348

Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами

Вже зовсім скоро можна буде поласувати свіжими ягодами, але зараз у нас є можливість зробити смачний і гарний десерт із заморожених.

35d4a2143cd1a052385deadbb2d4e1df_27.04.24

Блог picantecooking поділився з читачами рецептом смачного та корисного десерту. Пише ТСН. 

Інгредієнти

печиво дижестів (або галетне) - 150 г

масло вершкове, розтоплене - 80 г

йогурт натуральний 10% - 500 г

желатин - 8 г

молоко - 100 мл

пудра цукрова - 100 г

вершки 30%, добре охолоджені - 200 г

сир маскарпоне - 200 г

екстракт ванільний або 1 пакет цукру ванільного - 1,5 ч. л.

ягоди морожені (будь-які) - 500 г

  1. Желатин змішати з половиною молока в невеликому посуді.
  2. Печиво покласти до чаші блендера та збити до консистенції дрібних крихт.
  3. Додати розтоплене масло і добряче збити ще раз.
  4. Дно прямокутної роз’ємної форми 18х30 см застелити пергаментом. Викласти до неї крихти з маслом і розрівняти та добряче ущільнити.
  5. У глибокій мисці або чаші планетарного міксера змішати разом вершки й маскарпоне та збити їх до стійких піків.
  6. До глибокої миски покласти йогурт, цукрову пудру та ванільний екстракт. Добре перемішати.
  7. До невеликого сотейника налити решту молока, довести до кипіння. Додати набряклий у молоці желатин і мішати до повного його розчинення.
  8. До молока з желатином додати трохи йогуртової маси й перемішати.
  9. Перелити до йогурту, постійно інтенсивно помішуючи.

10. Обережно ввести 1/3 збитих вершків у йогуртову масу і добряче вимішати. Потім додати решту вершків та обережно вимішати лопаткою.

11. Перелити масу до форми зверху на печиво, розрівняти й одразу ж, поки маса не застигла, викласти зверху будь-які заморожені ягоди (не розморожуючи їх). Поставити десерт до холодильника на 8 годин.

12. Коли десерт застигне, обережно зняти роз’ємну форму та подавати до столу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.04.2024 348
Еще материалы раздела «Суспільство»