Життя та Стиль
Суспільство
Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт
Щоб приготувати суп якомога швидше, горох потрібно замочити на ніч, а зварити наступного дня. Копчені свинячі ребра додадуть страві незрівнянного смаку та аромату.
До супу подайте хрусткі грінки із часниковим ароматом. Пише ТСН.
Інгредієнти
горох сухий - 1 ст.
вода - 2-2,5 л
свинячі ребра копчені - 500 г
картопля - 3-4 шт.
морква - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
перець чорний горошком
лавровий лист
сіль
олія
зелень (петрушка, кріп)
- Горох замочіть на ніч у холодній воді.
- Копчені ребра промийте і розріжте по міжреберних проміжках на шматочки. Покладіть у киплячу воду і варіть 30 хвилин, знімаючи піну. Витягніть ребра з бульйону, зніміть м'ясо і опустіть знову в бульйон. Додайте промитий горох і варіть ще 30 хвилин (до готовності гороху).
- Цибулю та моркву очистіть, промийте. Цибулю наріжте невеликими кубиками, а моркву соломкою. Обсмажте трохи на невеликій кількості олії.
- У бульйон із ребрами та горохом викладіть картоплю, нарізану невеликими кубиками, і варіть 10-12 хвилин, потім обсмажені овочі. Посоліть, додайте лавровий лист і перець горошком. Під час подавання суп посипте зеленню.
Поради:
- Суп варіть до готовності гороху.
- Горох варіть до того стану, коли горошину можна роздавити пальцями.