<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.05.2024 228

Чи є гріхом тікати від військового обов’язку і бути ухилянтом: в ПЦУ розповіли

Митрополит Драбинко неочікувано заявив, що іноді ухилянтів можна зрозуміти.

3b8514f9d8ee2e89c14182a91c63b315_01.05.24

Обов'язком кожного громадянина України є захист своєї родини та рідної землі. Проте поки що остаточної відповіді, чи є ухилянство від військової служби гріхом, поки що немає. Пише ТСН. 

Про це заявив митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко) в інтерв’ю "Телеграфу".

На думку ієрарха, відповідь на це питання має дати богословсько-етична комісія.

"Вона [комісія] має дати однозначну відповідь. Хоча на це запитання однозначної відповіді, гадаю, нема. Ми живемо в нашій державі, ми повинні її захищати, але й держава має захищати наші конституційні права, обов'язки і інтереси. На жаль, ми маємо Україну як рідну матір, маємо територію, яку ми любимо, але держава як інституція дуже часто не виконує своїх конституційних обов'язків перед громадянами", – зазначив митрополит Олександр.

Драбинко неочікувано заявив, що іноді через цю призму ухилянтів можна зрозуміти. Водночас, він наголосив, що обов'язком кожного громадянина України є захист як своєї родини, так і своєї рідної землі.

Митрополит відверто зауважив, що інколи державу як інституцію використовують у власних інтересах політичні клани або олігархічні персоналії, які самі не йдуть на фронт.

"Тому захищати державу як територію і як матір-Україну необхідно, але як інституцію і чиїсь особисті інтереси, які самі не хочуть їх захищати, а посилають туди інших – це питання дуже складне", – підсумував Драбинко.

Раніше митрополит ПЦУ пояснив, чи є гріхом бажати смерті окупантам.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи є гріхом тікати від військового обов’язку і бути ухилянтом: в ПЦУ розповіли 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.05.2024 228
Еще материалы раздела «Суспільство»