<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.05.2024 159

В Міноборони пояснили, як оскаржити висновок ВЛК

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК. Причому це можна зробити як через комісії вищого порядку, так і через суд.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на коментар директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової.

Вона зазначила, що рішення ВЛК може оскаржити будь-яка людина, якщо вона не погоджується з рішенням ВЛК і це проводиться через ВЛК вищого рівня.

"Наприклад, в районній, потім в обласній, в регіональній, в центральній ВЛК. Якщо на цьому шляху людина не знаходить порозуміння і вважає, що її права порушені, людина може звернутися до суду" - пояснила вона.

Днями в Україні затвердили зміни до наказу №402, який визначає механізм проведення ВЛК військовозобов'язаних в Україні.

Така потреба виникла після того, як президент України Володимир Зеленський ще на початку квітня підписав закон, яким було скасовано статус "обмежено придатний" в Україні.

Тепер ця категорія має 9 місяців для проходження ВЛК по новій. Причому направлення на проходження ВЛК має видати ТЦК, де військовозобов'язаний стоїть на обліку.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Міноборони пояснили, як оскаржити висновок ВЛК 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
04.05.2024 159
Еще материалы раздела «Суспільство»