<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Начальник штабу "Азова" не задоволений відповіддю ДБР щодо генерала Содолявсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
17.05.2024 329

За що штрафують водіїв на 3400 грн та чи завжди правомірне покарання

Водії можуть оскаржити накладання штрафу за прострочене посвідчення під час дії воєнного стану та протягом року після його закінчення.

3e4a83e13403b52dd715b0188377657d_17.05.24

Деякі водії повідомляють, що були оштрафовані працівниками поліції за використання протермінованих водійських посвідчень. Експерти стверджують, що таке покарання є незаконним і може бути оскаржено в суді. Пише ТСН. 

Про це пише "Автотема".

"Останнім часом з’явилася інформація про те, що деякі працівники поліції нібито застосовують нову шахрайську схему, накладаючи штрафи на водіїв за використання прострочених тимчасових водійських посвідчень", – йдеться у повідомленні.

Автори статті зазначають, що під час дії воєнного стану, такі дії поліції є неправомірними і суперечать постанові Кабінету міністрів України №184 від 3 березня 2022 року.

Згідно з цим нормативним документом, особи, які мають протерміноване водійське посвідчення, видане вперше, допускаються до керування транспортними засобами під час дії воєнного стану та протягом року з дня його припинення або скасування.

"Деякі поліцейські, використовуючи правову необізнаність водіїв, накладають на них штраф у розмірі 3400 грн. Однак, у разі оскарження цього штрафу в судовому порядку, його скасовують", – зазначають експерти.

Оценка материала:

5.00 / 1
За що штрафують водіїв на 3400 грн та чи завжди правомірне покарання 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
17.05.2024 329
Еще материалы раздела «Автоклуб»