<
НОВИНИ ДНЯ: Чи може поліція вручати повістки: відповідь голови МВС  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Мобілізація в Україні: Клименко розповів про масове залучення поліції до роботи ТЦК  Українцям доведеться працювати на 5 років довше: як зміняться вимоги для пенсії  Путін зробив нову заяву про свої "мирні пропозиції"  Де в Україні будуть грози, град і шквали: прогноз погоди на 22 червня  Що далі після Швейцарії: чотири основні фактори, які визначать шлях до миру та закінчення війнивсі новини дня
Бізнес
Економіка
22.05.2024 370

Золото подорожчало до рекордного рівня на тлі загибелі президента Ірану

Золото підскочило до історичного максимуму, чому сприяв зростання оптимізму щодо того, що Федеральна резервна система почне пом'якшувати монетарну політику цього року, а також зростання геополітичної напруженості на Близькому Сході.

gettyimages_691696582_477ac26d27de65629533fca859886104_650x410_22.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Золото подорожчало на 1,4% і досягло 2450,07 доларів за унцію, перевищивши попередній внутрішньоденний рекорд, досягнутий у квітні. На останніх сесіях трейдери посилювали ставки на те, що Федеральна резервна система зможе знизити вартість запозичень уже у вересні, і цей сценарій підтримає золото, оскільки за ним не виплачують відсотки.

Минулого тижня долар США впав, а казначейські облігації зросли після того, як дані показали, що інфляція у квітні знизилася більше, ніж очікувалося. Це підтримало дорогоцінний метал, ціна якого виражена в доларах.

Статус металу опинився в центрі уваги того, як 19 травня в густому тумані розбився вертоліт, на борту якого перебував президент Ірану Ібрагім Раїсі. Ця новина посилила відчуття зростаючих геополітичних ризиків у всьому регіоні.

"Ралі золота викликано новинами через невизначеність щодо того, що сталося в Ірані", - сказав Ніколас Фраппелл, глобальний керівник інституційних ринків ABC у Сіднеї. За його словами, безперечно, існує елемент поспішних висновків на основі дуже невеликої кількості інформації.

Подорожчання золота

Цього року ціни на золото зросли майже на 20%. У ході стрімкого зростання протягом квітня ціни послідовно оновлювали рекорди.

Подорожчання золота пов'язане з покупками центральних банків, стійким попитом на азіатських ринках, особливо в Китаї, та посиленням геополітичної напруги в Україні та на Близькому Сході.

У періоди економічної чи політичної нестабільності інвестори часто вкладають гроші в золото як у надійний актив. Під час криз, воєн чи інших непередбачуваних подій золото зберігає свою цінність краще, ніж багато інших інвестицій.

Оценка материала:

5.00 / 3
Золото подорожчало до рекордного рівня на тлі загибелі президента Ірану 5.00 5 3
Бізнес / Економіка
22.05.2024 370
Еще материалы раздела «Економіка»