<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
11.06.2024 356

Чи можуть насправді штрафувати за відсутність аптечки в авто: пояснення

Всі водії знають, що в машині потрібно мати вогнегасник, аптечку та знак аварійної зупинки. Якщо цього немає в автомобілі, можна понести покарання. Але не всім відомо, що можна обійтися тільки попередженням.

_aptechka_vognegasnik_kolazh__2fd07f5876301d84e0088644621e640c_650x410_11.06.24

РБК-Україна розповідає, які покарання за відсутність аптечки в авто і що про це треба знати водіям. Про це повідомляють Контракти.UA.

Відсутність в машині знаку аварійної зупинки, вогнегасника та аптечки вважається порушенням правил дорожнього руху. Якщо якогось із цих предметів немає, працівники поліції можуть звинуватити водія у порушенні Правил дорожнього руху та оштрафувати його на 340 грн.

Це порушення зазвичай кваліфікується як порушення частини 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Але штрафують за таке порушення не завжди. Відсутність аптечки та вогнегасника у приватному автомобілі, який не використовується для пасажирських перевезень, частіше має лише попереджувальний характер.

Справа в тому, що нормативні документи не передбачають окремої відповідальності за керування таким автомобілем без аптечки. Це встановлено в статті 125 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тим часом відсутність аптечки в транспортному засобі, що використовується для пасажирських перевезень, може призвести до накладання штрафу у розмірі 680 грн.

А за повторне порушення протягом року може тягнути за собою позбавлення посвідчення водія на період від трьох до шести місяців або адміністративного арешту на період від п’яти до десяти днів.

Важливо: Попередження замість штрафу також передбачене за відсутність в автомобілі знака аварійної зупинки.

Раніше повідомлялося, чи можуть отшрафувати за відсутність вогнегасника в машині.

Також ми писали, яке покарання за їзду по смузі для громадського транспорту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи можуть насправді штрафувати за відсутність аптечки в авто: пояснення 5.00 5 2
Життя та Стиль / Автоклуб
11.06.2024 356
Еще материалы раздела «Автоклуб»