<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація в Україні: скільки часу залишилося, щоб оновити дані в ТЦК та що чекає на ухилянтів  Замість піци: рецепт оладок з шинкою і помідором  Вже без дощів: як зміниться погода в Україні 26 червня  Як зрозуміти, що економіка росте, і до чого тут ціни  Чоловіків до 25 років можуть мобілізувати? Що кажуть у Раді та чи чекати змін призовного віку  В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетахвсі новини дня
Політика
Україна
13.06.2024 563

Україна знайшла альтернативу Starlink, щоб бити по цілях в акваторії Криму, - Сухаревський

Україна знайшла систему супутникового зв'язку, який може стати альтернативою Starlink. Це необхідно для ударів дронами в акваторії Криму.

_internet_gettyimages_1243505882_78d1dbecbf9f784b490c48ed7bdf79ba_650x410_13.06.24

Про це під час пресконференції заявив командувач Сил безпілотних систем ЗСУ Вадим Сухаревський, пише РБК-Україна з посиланням на "Інтерфакс-Україна". Про це повідомляють Контракти.UA.

"Це питання вирішується (йдеться про альтернативу для Starlink - ред.), і створено цілу робочу групу щодо діалогу. Альтернатива є, діалог триває, і в найближчому майбутньому чекаємо на позитивний результат у цьому діалозі", - розповів Сухаревський.

ЗСУ використовують Starlink

Нагадаємо, українські захисники використовують десятки тисяч терміналів Starlink. Зокрема, їх активно застосовують для війни з російськими окупантами.

Такі системи супутникового зв'язку допомагають бійцям ЗСУ атакувати російських окупантів за допомогою безпілотників.

Але у вересні 2023 року CNN повідомило, що Ілон Маск нібито таємно наказав своїм інженерам вимкнути мережу Starlink біля узбережжя тимчасово окупованого Криму, оскільки він боявся, що українці будуть використовувати його систему супутникового зв'язку для атак на російський флот.

Сам Маск цю інформацію спростував. Він стверджував, що мережа біля українського півострова не працювала і раніше.

Оценка материала:

5.00 / 3
Україна знайшла альтернативу Starlink, щоб бити по цілях в акваторії Криму, - Сухаревський 5.00 5 3
Політика / Україна
13.06.2024 563
Еще материалы раздела «Україна»