Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати вишневий клафуті
Вишневий клафуті – це французький десерт, схожий на пудинг або запіканку.
![8c4b1154385d14506f1d1c93739397a7_02.07.24](https://data.kontrakty.ua/cache/www/450,0/images/stories/FOTOS_NEW/8c4b1154385d14506f1d1c93739397a7_02.07.24.jpeg)
Щоб приготувати його, вам знадобляться вишні, молоко з високим відсотком жирності, борошно, яйця та цукор. Викладіть вишні до форми, залийте їх рідким тістом і запікайте в духовці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
вишні свіжі - 500 г
молоко 3,2% - 350 мл
яйце - 4 шт.
борошно - 130 г
крохмаль - 1 ст. л.
Цукор - 100 г
цукор ванільний
сіль - щіпка
пудра цукрова
масло вершкове для змащування форми
- Вишні промийте під проточною водою і видаліть кісточки. Просушіть паперовим рушником, засипте крохмалом і перемішайте.
- Яйця злегка збийте з цукром і сіллю. Додайте борошно, перемішайте та влийте потроху молоко. Додайте ванільний цукор і ще раз усе добре перемішайте вінчиком (тісто вийде рідке).
- Форму змастіть вершковим маслом. Викладіть на дно вишні та залийте приготовленим тістом.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин. Присипте цукровою пудрою.
Поради:
- Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
- Крохмаль використовуйте будь-який.
- Вишні можна використовувати заморожені.