<
НОВИНИ ДНЯ: Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної страви  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Перший під час війни. Головні підсумки візиту Орбана до України  Війна в Україні запустила "ренесанс" танків – які висновки зробили світ і Росія  Якою буде погода в Україні 3 липня: прогноз від синоптикині  Війна внесла корективи. Власники квартир змінили вимоги до квартирантів — кому тепер частіше відмовляють  Які українські слова не мають точних відповідників у російській мовівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.07.2024 181

Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині

Липень в Україні почнеться із сильної спеки. У понеділок, 1 липня, подекуди температура повітря сягне +37 градусів.

ea92eb11de780342a5ae593b27205ca0_01.07.24

Такий прогноз погоди оприлюднила українська синоптикиня Наталка Діденко у своєму Telegram-каналі. "Першого липня Україна буде однією з найспекотніших країн Європи", – прогнозує вона. Пише OBOZ.UA. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними синоптикині, максимальна температура повітря в понеділок досягатиме +30...+35 градусів, на сході та південному сході подекуди до +34...+37 градусів.

У західних областях України 1 липня грозові дощі подекуди знизять температуру повітря на кілька градусів, однак атмосфера все ж встигне вдень розігріти повітря до +30 та навіть вище, прогнозує Наталка Діденко.

Більш інтенсивні грозові дощі через візит атмосферного фронту пройдуть на заході в другій половині дня чи ввечері.

"Але значна частина території України 1 липня належатиме сухій погоді з високою пожежною небезпекою – обережно з вогнем!" – застерегла синоптикиня.

У Києві в понеділок буде спекотно +32...+34 градуси, сухо, без опадів.

"Така жалюча спека ще триватиме. Проте 1-2 липня в західних областях, а 3-4 липня ще й на півночі України градуси збавлять оберти, спека хоча б трохи стане милосерднішою", – зазначає синоптикиня. На сході та півдня, за її словами, ще пануватимуть "дуже високі градуси", хіба що 4-5 липня полегшає на Одещині.

"Тому поки що дуже обережно з вогнем, особливо уважно до свого самопочуття, махайте віялами і кропіть водичкою себе й усіх, хто поруч. ... Не забудьте пляшечку води в торбу та панамку на голову", – порадила Діденко.

Зазначимо, за даними Укргідрометцентру, 1 липня найспекотніше буде в південних, схіжних та центральних областях. У західних областях найближчими днями литимуть дощі, а 4 липня опади поширяться на всю територію України.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як легше пережити спекотну погоду. Важливо пам'ятати про прості правила, які допоможуть урятувати від шкідливого впливу високих температур на здоров'я.

Оценка материала:

5.00 / 2
Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.07.2024 181
Еще материалы раздела «Суспільство»