<
НОВИНИ ДНЯ: Кабачкова запіканка з курячим філе: рецепт нежирної літньої вечері  Успіння праведної Анни: коли будемо святкувати 2024 року, історія свята  Спека в Україні: у червні поверхня ґрунту нагрівалася до +69 °С – "Укргідрометцентр"  Путін вважає, що може виграти війну: деталі від ISW  Спаржева квасоля з овочами: рецепт корисного гарніру  На 4 липня прогнозують спеку до 38°, дощі та грози  Модифіковані ФАБ-500 дістають до будь-якої точки Харкова, - Синєгубоввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.07.2024 396

Як заморозити черешню на зиму з кісточками та без

Заморожування черешні на зиму дозволяє зберегти її природний колір, смак та максимальну кількість вітамінів та мікроелементів. Заморожувати черешню можна як з кісточками, так і без них.

e8bf70d7d72fa415f072f2aa073cb986_02.07.24

Заморожена черешня чудово підійде для приготування компотів та киселів, а ягода, заморожена без кісточок – для приготування випічки, вареників тощо. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Готуємо черешню до заморожування

Для цього черешню ретельно промийте під проточною водою, обірвіть хвостики, видаліть зіпсовані ягоди. Перекладіть чисту черешню в друшляк, щоб стікала вода. Щоб просушити черешню, розкладіть її на паперовому рушнику, складеному вдвічі на 25-30 хвилин.

Найкраще заморожувати черешню в харчових контейнерах для заморожування або спеціальних пакетах із застібкою, або можна у звичайних целофанових пакетах.

Як заморожувати черешню

  1. Заморожувати  черешню з кісточками та без потрібно окремо. Якщо ви вирішили заморожувати черешню без кісточок, то за допомогою спеціального пристрою для видалення кісточок або можна скористатися шпилькою,  видаліть кісточки з ягід. Перекладіть черешню з кісточками (або черешню без кісточок) в один шар, заберіть в морозилку на 1 або 2 доби - за цей час ягоди добре заморозяться. Ягоди не втрачають своєї форми після заморожування. Заморожену черешню перекладіть у харчовий контейнер чи пакети із застібкою для заморозки. Черешня в контейнерах чи пакетах повинна лежати вільно. Пакети чи контейнери з кісточками та без бажано, щоб не переплутати,підписати,  вказавши дату та різновид заготівлі. Покласти у морозилку на зиму.
  2. Щоб заморозити черешню з цукром, потрібно дістати з черешні кісточки, викласти ягоди в контейнері шарами. Кожен шар пересипати цукром із розрахунку 100-200 грамів на 1 кілограм. Таке заморожування є ідеальною готовою начинкою для випічки.
  3. Для заморожування черешні у власному соку з третини ягід роблять пюре у блендері, можна з доданням невеликої кількості цукру. Ягоди розкласти у контейнері наполовину, додати туди пюре та поставити в морозильну камеру. Таку заготівлю можна використовувати як соус до млинців.
  4. Можна заморозити черешню у сиропі. Необхідно взяти цукор і воду в пропорції один до одного. Приготувати сироп, закип’ятивши воду та додавши до неї цукор. Охолодити сироп і поставити до холодильника (не до морозилки) на кілька годин. Частину помитих ягід з видаленими кісточками викладають у контейнери так, щоб вони займали дві третини, та заливають сиропом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як заморозити черешню на зиму з кісточками та без 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.07.2024 396
Еще материалы раздела «Суспільство»