<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.07.2024 1729

Як зберігати зелень в холодильнику, щоб вона була свіжою

Як тримати зелень в холодильнику, щоб зберегти всі вітаміни та мінерали і щоб вона не зав'яла.

Більшість зелені можна зберігати й за кімнатної температури, але за таких умов термін придатності зелені становитиме не більш ніж 3-4 дні. Якщо потрібно зберегти зелень надовше, звичайно краще скористатися холодильником чи морозильною камерою. Перед тим, як покласти зелень до холодильника, її потрібно почистити, перебрати, відібрати пожовкле листя, посортувати  та акуратно скласти. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зберегти зелень у холодильнику

  • Можна зберігати трави на нижній полиці холодильника. Трави з ніжною структурою рекомендується додатково загорнути у вологу серветку. Для зберігання зелені важливо підібрати правильну температуру. Оптимальний показник для будь-якої зелені – 0℃. За такої температури вона може лежати в холодильнику 2 тижні. Довше не рекомендується тримати зелень в холодильнику через те, що вона буде втрачати корисні властивості.
  • Можна зберігати зелень в холодильнику у вакуумному контейнері із якісного пластику. Перед тим, як закласти туди зелень, контейнер обов'язково треба вимити та висушити.
  • Добре зберігається зелень в холодильнику, якщо помістити її у звичайну скляну банку з герметично закритою кришкою. Важливо перед цим уважно переглянути всі трави, щоб до банки не потрапило пошкоджене листя і коріння через те, що  вони можуть загнивати.
  • Можна загорнути зелень перед тим як класти до холодильника у паперові рушники.
  • Зберігаючи зелень в поліетиленовому пакеті в холодильнику, треба простежити, щоб пакет був щільно зав'язаний і всередину не потрапляв кисень.

Як зберігати зелень в морозильній камері

В морозильну камеру зелень кладуть, коли хочуть зберегти її на довший час, найчастіше — на зиму. Таким чином можна зберігати кінзу, петрушку, кріп, естрагон, селеру, зелену цибулю, шпинат, щавель. Перед тим, як покласти в камеру зелень, її потрібно добре промити під проточною водою, а потім висушити, промокнувши паперовим рушником. Кожний вид зелені загорнути окремо в поліетиленовий пакет або плівку, попередньо випустивши зайве повітря, та покласти на полицю в камеру.

Якщо планується використовувати зелень у супах, салатах, перед заморожуванням її можна подрібнити. Після сортування, ретельного очищення, миття, просушування поріжте чи порубайте зелень ножем або спеціальними  ножицями. Розфасуйте зелень пропорційно в невеликі харчові контейнери чи пакети. Зелень, призначену для супів, можна заморозити у формах для льоду. Заповніть кожен відсік форми на 2/3 зеленню, потім залийте вміст водою і відправте на заморожування.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як зберігати зелень в холодильнику, щоб вона була свіжою 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
04.07.2024 1729
Еще материалы раздела «Суспільство»