НОВИНИ ДНЯ: Спека в Україні не втримається надовго: синоптик назвала регіони, де різко похолодає  В держдумі визнали, що чф рф програв морським дронам СБУ, - експерт  Зеленський відповів, чому РФ має успіхи на фронті і коли ЗСУ зможуть контратакувати  В Украні 2 серпня до +33°, дощитиме лише на заході  Зеленський відповів, чи допускає можливість проведення референдуму щодо територій  "Ми ламаємо голову, що робити": Зеленський відповів, чи можна подолати вето Заходу на удари по РФ  Участі Росії у другому саміті миру хочуть більшість країн, - Зеленськийвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
31.07.2024 173

Росія почала використовувати проти України ракетний комплекс КНДР Bulsae-4, - ЗМІ

Російські терористи почали застосовувати проти України північнокорейський далекобійний самохідний протитанковий ракетний комплекс Bulsae-4.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на "Мілітарний". Про це повідомляють Контракти.UA.

Bulsae-4 здатний уражати ціль за межами прямої видимості, тобто, на відстані більше 10 кілометрів. Точних даних про характеристики зброї КНДР немає, втім, дальність ураження, згідно з окремими джерелами, знаходиться в межах 10-25 кілометрів, що дозволяє атакувати з безпечної відстані.

Пускова установка складається з поворотного пакета з восьми контейнерів із ракетами.

Керована ракета обладнана великими стабілізаторами та режимом атаки на ціль згори. Для її наведення на ракеті використовується електрооптична головка у поєднанні з командним наведенням за оптоволоконним кабелем.

"Завдяки цьому оператор комплексу здійснює ручне керування по відео. Під час польоту ракети він бачить усі складки рельєфу місцевості, всі об’єкти та може обійти перешкоди і уразити ціль за межами прямої видимості або навіть за укриттям", - пише "Мілітарний".

Постійний відеоконтакт дозволяє оператору комплексу змінити ціль для ракети на більш пріоритетну.

Оновлено 16:52

Спікер оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев розповів у коментарі "Суспільне", що інформацію про застосування російськими окупантами ракетних комплексів Bulsae-4 він підтвердити не може.

"Зараз ми не фіксуємо ні прибуття цієї техніки, ні фактів її застосування", - наголосив він.

Співробітництво РФ та КНДР

Північна Корея активно підтримує Росію у її війні проти України. Наприклад КНДР відправила партнеру понад один мільйон артилерійських снарядів. Окрім того, Росія також використовувала північнокорейські ракети під час обстрілу України.

Нещодавно між Росією та Північною Кореєю було підписано угоду про всебічне стратегічне партнерство. Цей договір може включати, зокрема, можливість відправку північнокорейських військ до України, а також надання взаємної допомоги у випадку агресії проти однієї з цих країн.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія почала використовувати проти України ракетний комплекс КНДР Bulsae-4, - ЗМІ 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
31.07.2024 173
Еще материалы раздела «Ранкова кава»