НОВИНИ ДНЯ: Оладки з цього овоча замінять деруни з кабачків і картоплі: простий рецепт, який стане хітом осені  У НАТО прокоментували Курську операцію та назвали мету України  У США оцінили версію про катастрофу F-16 через "дружній вогонь" Patriot — NYT  "Монголія тут невипадково обрана": чому Путін зібрався до країни, де його мусять заарештувати  Рецепт сирної запіканки з морквою та яблуками  Гарріс закликала Трампа вести дебати з постійно увімкненими мікрофонами, - Reuters  Поступове похолодання та заморозки: прогноз Укргідрометцентру на вересеньвсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
01.08.2024 428

Від 1 серпня в Україні видаватимуть оновлені посвідчення водія

Усі територіальні сервісні центри України від 1 серпня зобов’язані перейти на новий формат водійських посвідчень.

b87be0bdfb3cd56a57bfc834ec60901f_01.08.24

Від 1 серпня 2024 року в Україні набирає чинності нова система видавання водійських посвідчень та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів з посиленим захистом від підробок. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив Головний сервісний центр МВС.

Нововведення передбачає запровадження спеціальних захисних елементів у бланках документів, а також розміщення QR-коду для онлайн-перевірки автентичності.

Нова система видавання документів покликана підвищити рівень безпеки на дорогах та ускладнити діяльність зловмисників, які займаються виготовленням підробок.

Рішення про введення нових документів було ухвалено Кабінетом міністрів України у грудні 2023 року з метою протидії масовому виготовленню та збуту підроблених посвідчень водія. За даними правоохоронних органів, цей вид злочинної діяльності останнім часом значно активізувався.

Важливо зазначити, що власникам чинних водійських посвідчень та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів не потрібно обмінювати їх на нові зразки. Старі документи залишаються чинними до закінчення терміну їхньої дії.

Нагадаємо, в Україні від 1 січня 2024 року подорожчала низка послуг від МВС для водіїв. Йдеться про послуги з видавання водійських прав, складання іспитів та реєстрації авто.

Оценка материала:

5.00 / 2
Від 1 серпня в Україні видаватимуть оновлені посвідчення водія 5.00 5 2
Життя та Стиль / Автоклуб
01.08.2024 428
Еще материалы раздела «Автоклуб»