НОВИНИ ДНЯ: Антонов повідомив, на скільки готовий другий літак "Мрія"  Коли закінчиться війна в Україні: базовий прогноз МВФ  Синоптики дали прогноз на останній робочий тиждень грудня  Міноборони допустило до експлуатації у ЗСУ дистанційний модуль ведення вогню: подробиці  Трамп може примусити Україну укласти мир з Росією – Financial Times  Зеленський провів перестановки серед послів: хто втратив та отримав посаду  Синоптики дали прогноз на 23 грудня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.08.2024 1054

Меживо з баклажанів: старий український рецепт ідеальної овочевої закуски

З баклажанів можна готувати салати, запіканки та суп, а можна й стародавню закуску з тушкованих в маринаді овочів. Свою назву меживо, ймовірно, отримало від українського слова "межений", тобто, "маринований" - що описує метод приготування.

_proekt___2024_08_13t184101_725_4b34e62ccd185bc45cef6d250c51eb76_650x410_21.08.24

Про це розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал з рецептами страв української кухні "НАШІ БЕСАГИ - їжа та рецепти". Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для баклажанного межива

Для того, щоб приготувати з баклажанів старовинну закуску, треба ці продукти:

  • баклажани - 3 шт.;
  • помідори -3 шт.;
  • цибуля - 2 шт.;
  • олія - до смаження;
  • оцет - 1,5 ст. л.;
  • борошно - 5 ст. л.;
  • червоний перець - щіпка;
  • чорний перець - щіпка;
  • цукор - 1 ст. л.;
  • сіль - 1 ст. л.

Як готувати меживо з баклажанів

Для приготування такої закуски баклажани потрібно помити, зрізати плодоніжку, а потім нарізати баклажани кружальцями завтовшки 1 см.

Нарізані баклажани потрібно скласти в глибоку миску, присипати сіллю і зачекати годину, щоб овочі пустили сік. Рідину потрібно злити, злегка відтискаючи баклажани. Овочі після цього слід поперчити чорним перцем.

Розігрійте пательню з олією, в цей час обваляйте баклажани в борошні. Потім їх потрібно присмажити до готовності і легкої скоринки з кожного боку.

Готові баклажани перекладіть в глибоку каструлю, в якій будете їх тушкувати.

Очистьте цибулю, наріжте її на невеликі кубики і присмажте до золотистого кольору. Готову цибулю всипте в каструлю з баклажанами.

Помийте помідори, наріжте їх на невеликі шматочки, пересипте в пательню - і тушкуйте до готовності. Потім збийте тушковані помідори в однорідну масу або перетріть через сито.

Влийте в пюре оцет, всипте цукор, червоний перець та сіль до смаку. Ретельно перемішайте маринад, а потім залийте ним баклажани.

Доведіть соус до кипіння на невеликому вогні. Після цього тушкуйте страву ще протягом 5 хвилин. Готов меживо з баклажанів можна прикрасити листям петрушки чи базиліку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Меживо з баклажанів: старий український рецепт ідеальної овочевої закуски 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.08.2024 1054
Еще материалы раздела «Суспільство»