НОВИНИ ДНЯ: Ситуація надзвичайно напружена: військовий назвав, у чому РФ має тотальну перевагу на Сході  Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності"  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Операція на Курщині знищила чотири міфи про Росію – Foreign Policy назвало, які саме  Спалювали авто ЗСУ і готували підпали квартир: СБУ спіймала три групи зловмисників   "Путін переслідує імперський проєкт": у Німеччині оцінили готовність РФ до переговорів  Синоптикиня дала прогноз на День Прапора в Україні і розповіла, коли чекати послаблення спекивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.08.2024 181

Синоптикиня дала прогноз на День Прапора в Україні і розповіла, коли чекати послаблення спеки

У День Прапора, 23 серпня, в Україні очікується суха сонячна погода. Частина регіонів знемагатиме від спеки, тоді як деякі зможуть від неї перепочити.

138955-1_large_23.08.24

Таким прогнозом у Telegram поділилася українська синоптикиня Наталка Діденко. Вона уточнила, що на півдні, сході та в більшості центральних областей стовпчики термометрів підіймуться до +30+35 градусів. Пише OBOZ.UA. Про це повідомляють Контракти.UA.

Водночас на заході, півночі, на Вінниччині, значній частині Черкащини та Полтавщини буде прохолодніше – до +24+29 градусів.

"Лише аж ввечері на Донеччині звідкись візьметься локальний дощ із грозою", – зазначила синоптикиня.

У Києві найближчими днями у столиці спека послабне до: у п'ятницю – до +27 градусів та ще й вітерцем, у суботу до +29 градусів.

"А з неділі спека знову посилиться. Дихнути легше можна буде 1-2 вересня, температура повітря знизиться до комфортної", – додала Діденко.

Нагадаємо, раніше Діденко повідомила, що 23 та 24 серпня, коли країна святкуватиме День Прапору та День Незалежності, спека у столиці послабиться. По всій Україні переважатиме суха погода, хоча на півдні та заході можливі локальні короткочасні грозові дощі.

У Києві в п’ятницю та суботу температура повітря знизиться до +25...+29°C, з можливими підйомами до +30°C. Однак не варто радіти завчасно: вже в неділю та понеділок столицю знову накриє хвиля спеки. Температура знову підніметься до +35°C і, можливо, навіть вище.

– Стрийському районі Львівської області через штормову погоду дерево впало на вагон приміського поїзда 6424 Стрий – Івано-Франківськ. Внаслідок інциденту постраждало щонайменше чотири особи – пасажири та залізничники.

– В Укргідрометцентрі розповіли, що погода в Україні у вересні 2024 року буде схожою на серпневу. У перший осінній місяць варто очікувати теплу та мінливу погоду.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптикиня дала прогноз на День Прапора в Україні і розповіла, коли чекати послаблення спеки 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.08.2024 181
Еще материалы раздела «Суспільство»