НОВИНИ ДНЯ: Найкращі новорічні тости 2026: додадуть тепла в застілля та подарують усмішку  Ціни на хліб можуть підскочити на 20%: як блекаут та обстріли вплинуть на вартість  Що поставити на стіл, щоб 2026 рік приніс удачу: Кінь точно не встоїть  ЄС уклав угоду для України, але не таку, як хотіли: чому план зірвався і чи зіграє це на руку Кремлю  Зметуть з тарілки першими: 8 смачних бутербродів на Новий рік 2026  ЄС надасть кредит 90 млрд євро: Мерц сказав, коли Україна отримає кошти  Що подарувати на Новий рік чоловікові, якому "нічого не треба": 12 найкращих варіантіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.08.2024 425

Чим відрізняється цукіні від кабачка, корисні властивості

В чому відмінності між кабачком і цукіні.

І цукіні, і кабачки є різновидами гарбуза. Кабачок завезли до Європи з Америки кілька століть тому, а цукіні вивели італійські селекціонери. Саме звучання “цукіні” має італійське коріння, що означає гарбуз / кабачок. Тому в рецептах зустрічається саме цукіні, а не кабачок. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Чим відрізняються цукіні та кабачки

Ці два овочі хоча й походять з одного сімейства, але мають доволі суттєві відмінності. Оскільки у нас кабачок має більшу популярність, ніж його брат цукіні, далеко не всі знають, за якими ознаками їх можна відрізнити.

Насамперед цукіні відрізняється від кабачка зовнішньо. Шкірка та листя у цукіні насиченого зеленого кольору, іноді з візерунком. Крім кольору, основною відмінністю між двома овочами є форма – цукіні прямий, а кабачок має товсте дно і звужується до горлечка. У м’якоті кабачка також може бути більше насіння.

Цукіні росте кущем, а стебла кабачка стеляться по землі. Цукіні любить вологу й сонце, а кабачок нормально переносить коливання температур. І якщо цукіні потребує частого прополювання, кабачок нормально росте з бур'янами.

Цукіні дозріває швидше кабачка, всередині він м'якший і ніжніший, ніж кабачок.

Смакові якості цукіні та кабачків

Кабачки в сирому вигляді практично не вживають. Цей продукт піддають термічній обробці, тушать, смажать і консервують.

Цукіні доволі часто використовують у необробленому вигляді. Причина цього в ніжному смаку. М'якуш цукіні не такий жорсткий, як у кабачка, тому його часто вживають у сирому вигляді в салатах і закусках і необов'язково варять, смажать або тушать.

Склад цукіні та кабачків і користь овочів

За складом цукіні та кабачки практично не відрізняються. Вони містять вітаміни C, PP, B1, B2, B6, каротин, залізо, калій.

У цукіні більша кількість вітаміну С, йогокалорійність становить 16 кілокалорій на 100 г, а калорійність кабачка – 23 кілокалорії.

Обидва види овочів мають багато корисних властивостей:

  • Їх рекомендують вживати на дієті, для правильного харчування.
  • Вони позитивно впливають на роботу травного тракту.
  • Корисні мікроелементи та позитивний вплив на організм роблять ці продукти корисними практично за всіх захворювань.

Терміни зберігання

Є велика різниця в термінах зберігання овочів. Кабачки можна зберігати тривалий час, аж до наступного року, а цукіні вимагають або замороження, або швидкого вживання.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чим відрізняється цукіні від кабачка, корисні властивості 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.08.2024 425
Еще материалы раздела «Суспільство»