Життя та Стиль
Суспільство
Рецепт персикових мафінів
Цю ідеальну літню випічку найкраще подавати з кулькою морозива.
Персикові мафіни. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Олія - 2 ст. л.
вершкове масло - 80 г
світло-коричневий цукор - 50г + 50 г
персик - 3 шт.
білий цукор - 100 г
яйце - 1 шт.
ванільний цукор - 2 ч. л.
Борошно - 150 г
Розпушувач - 1 ч. л.
Сіль - щіпка
Кориця - 1 ч. л.
Молоко - 100 мл
Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для кексів олією.
Розкладіть 2 ст. л. олії та 50 г світло-коричневого цукру по 12 формах для кексів.
Потім наріжте персики, і розкладіть на дно форм (приблизно по 4 скибочки). Наріжте кубиками всі персики і збережіть для тіста.
Додайте 80 г масла, 100 г цукрового піску і 50 г світло-коричневого цукру в міксер із насадкою-лопаткою. Збивайте протягом 3 хвилин або поки маса не стане пухнастою.
Додайте яйце та ваніль і перемішайте до однорідної маси.
У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль та корицю. Повільно додайте сухі інгредієнти до рідких інгредієнтів, чергуючи з молоком.
Вручну додайте персики, що залишилися, нарізані кубиками. Не перемішуйте надто довго.
Розділіть тісто за формами для кексів.
Випікайте 20-25 хвилин або поки кекси не стануть золотаво-коричневими і не застигнуть.
Дайте тістечкам охолонути у формі протягом 5 хвилин, потім обережно переверніть деко, викладіть їх на решітку і дайте повністю охолонути.
Подавайте теплими з кулькою морозива.