НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.08.2024 650

Завершення літа: синоптикиня повідомила, скільки ще протримається тепло в Україні

Початок осені ще буде достатньо теплий.

Цього тижня закінчиться літо і розпочнеться осінь, але ми можемо розраховувати на теплий перехід у вересень. Про це в коментарі УНІАН розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Діана Кривобок. Про це повідомляють Контракти.UA.

На запитання щодо того, яка погода буде в Україні до кінця літа, вона зазначила, що до кінця цього тижня, до кінця літа погода буде без опадів.

Сьогодні вдень, за її словами, на Прикарпатті та в Закарпатті можливий короткочасний дощ з грозою, місцями. Також і в центральних областях може спостерігатися короткочасний дощ з грозою. На решті територій буде без опадів, хмарність невелика.

Температура по території країни вночі +15°...+20°, на півдні - тепліше - до +23°; в денні години по країні +29°...+34°.

"Єдине що, 28-29 серпня на лівобережжі місцями буде спостерігатися сильна спека, 35 градусів", - розповіла експерт.

Яка погода буде на початку осені і коли спека полишить Україну?

Так, загалом такі температурні тенденції зберігатимуться до кінця тижня і на початку наступного, який буде першим повноцінним тижнем осені. "Тобто спека ще нас не покидає, вона триває. Літо, можна сказати, продовжується ще", - зазначила Кривобок.

На уточнення, чи можемо казати про те, що початок осені буде ще теплий, синоптик сказала: "Так, початок осені буде ще теплий. Не з доволі високими температурами, а з температурою повітря до 30-ти градусів".

Погода в Україні - яким буде останній тиждень літа?

Як повідомляв УНІАН, за даними синоптика Ігоря Кібальчича, до кінця літа в Україні утримається тепла та навіть спекотна погода, переважно без опадів. Лише у Криму пройдуть сильні опади.

Синоптик зауважив, що впродовж найближчого тижня погодні умови у Східній Європі визначатимуться малорухомим антициклоном із центром над Середньою Волгою та областю зниженого тиску над Чорним морем.

Він пояснив, що в Україні переважатимуть вітри східної чверті, які принесуть до нас сухе та спекотне повітря з центральних районів Азії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Завершення літа: синоптикиня повідомила, скільки ще протримається тепло в Україні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.08.2024 650
Еще материалы раздела «Суспільство»