НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.08.2024 573

Погода у вересні: синоптики розказали, до чого готуватись українцям

Кількість опадів у вересні буде, як зазвичай, а от температура буде не у нормі.

Перший осінній місяць в Україні буде теплішим, ніж зазвичай. Про це повідомляє Український гідрометцентр. Пише УНІАН. Погода у вересні: синоптики розказали, до чого готуватись українцям

"Середня місячна температура повітря передбачається 15-20° (в Карпатах 13-14°), що на 2° вище за норму", - прогнозують синоптики.

Щодо опадів, то їх місячна кількість очікується 37-76 мм, а в Карпатах місцями 97-111 мм. Це, за даними Укргідрометцентру, в межах норми.

Погода в Україні - прогноз на найближчі дні

Цього тижня закінчиться літо і розпочнеться осінь, але очікується теплий перехід у вересень. Про це повідомила синоптикиня Українського гідрометцентру Діана Кривобок у коментарі для Погода УНІАН.

Кривобок зауважила, що до кінця цього тижня, тобто до завершення літа, опадів не передбачається.

Вона зазначила, що сьогодні вдень на Прикарпатті та в Закарпатті можливі короткочасні дощі з грозами. У центральних областях також може бути короткочасний дощ з грозою, але на решті територій очікується переважно суха погода з незначною хмарністю.

За її словами, вночі температура по країні коливатиметься від +15° до +20°, на півдні буде тепліше - до +23°. У денні години температура становитиме від +29° до +34°.

Синоптикиня також повідомила, що 28-29 серпня на лівобережжі місцями очікується сильна спека до 35 градусів.

Загалом, такі температурні умови збережуться до кінця тижня і на початку наступного, який стане першим повноцінним тижнем осені. За словами синоптикині, спека ще не вщухає, і можна сказати, що літо триває.

На питання, чи буде початок осені теплим, Кривобок підтвердила, що на початку осені варто очікувати ще теплу погоду, хоча і не з надто високими температурами, до +30 градусів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Погода у вересні: синоптики розказали, до чого готуватись українцям 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.08.2024 573
Еще материалы раздела «Суспільство»