НОВИНИ ДНЯ: Названо точну дату, коли в Києві нарешті похолоднішає  Зеленський про повернення українських чоловіків з-за кордону: я тільки за, але без примусу  Зеленський відповів, чи буде Росія присутня на другому Саміті миру  Спека наприкінці літа: у Києві три дні поспіль фіксують температурні рекорди  Ліквідація Кримського мосту: Зеленський прокоментував резонансну заяву ГУР  Є складнощі щодо повернення держзрадників до України, - Зеленський  Суперництво між ФСБ та Генштабом заважає діям РФ у Курській області, - генерал СШАвсі новини дня
Політика
Європа
28.08.2024 1642

Зеленський відповів, чому Польща досі не збиває ракети над заходом України

Для такого рішення Польщі потрібна підтримка інших членів НАТО, зокрема США.

Президент Володимир Зеленський заявив, що для того, аби почати збивати російські ракети над заходом України, Польщі потрібна підтримка з боку інших країн НАТО. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це глава держави сказав на пресконференції 27 серпня.

Зеленський зауважив, що країні дуже б допомогло, якби Польща збивала російські ракети бодай на заході України, бодай ті, які летять у напрямку цієї країни ЄС.

"Ми дуже багато про це говорили. І треба, я так розумію, підтримка кількох країн. І Польща, я так розумію, вагається, щоби бути наодинці з таким рішенням. Вона хоче підтримку інших країн в НАТО. Я думаю, що це би призвело і до позитивного рішення з боку Румунії. Але тут нам всім треба працювати над тим, щоби Сполучені Штати Америки підтримали це рішення", – розповів президент.

Він зазначив, що у разі схвального рішення про збиття Польщею ракет, "нам буде легше".

"Тоді деякі речі, які є в наших регіонах, які захищають той чи інший напрямок, ми можемо сфокусувати в інших напрямках. У нас, на жаль, поки що немає протиповітряної оборони. І дуже хотілося б, щоб таке рішення було. Будемо працювати і вірити в це", – сказав глава держави.

Нагадаємо, як повідомляли в Офісі президента, що в укладеній 8 липня угоді між Україною та Польщею передбачена можливість перехоплення російських ракет і дронів польськими силами в небі над Україною.

Однак віцепрем’єр і міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його держава не збиватиме ракети в небі над Україною, які летять у її напрямку, без погодження з усіма членами НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 3
Зеленський відповів, чому Польща досі не збиває ракети над заходом України 5.00 5 3
Політика / Європа
28.08.2024 1642
Еще материалы раздела «Європа»