НОВИНИ ДНЯ: Трамп вказав на того, хто допоможе закінчити війну між Росією та Україною  Синоптикиня повідомила про спеку +35 градусів і попередила, де пройдуть грозові дощі  Курська операція є пунктом плану перемоги України — Зеленський  Що додати до картопляного пюре замість молока, щоб було смачне та ніжне  Названо точну дату, коли в Києві нарешті похолоднішає  Зеленський про повернення українських чоловіків з-за кордону: я тільки за, але без примусу  Зеленський відповів, чи буде Росія присутня на другому Саміті мирувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.08.2024 256

Мариновані баклажани: швидкий рецепт

Приготуйте соковиті, хрусткі, трохи гострі баклажани з овочами, часником і зеленню.

4f2a2acc9eacf331b788da2d1f289001_29.08.24

Ароматна яскрава закуска, яку можна швидко приготувати та подати до столу вже за чотири години. У готовому вигляді мариновані баклажани можна їсти самостійно або з гарніром. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Баклажани - 1 кг

Морква - 1 шт.

перець болгарський - 1 шт.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

сіль - 1 ч. л.

олія

цукор - 2 ст. л.

оцет 9% - 2 ст. л.

Вода - 2 ст. л.

Сіль - 1 ч. л.

Часник - 4 зубчики

петрушка

базилік

  1. Баклажани вимийте і наріжте кружальцями, товщиною трохи більше одного сантиметра. Додайте одну чайну ложку солі, перемішайте та залиште на 25 хвилин. Потім відтисніть і обсушіть паперовим рушником. Обсмажте на розпеченій сковороді з олією з двох боків до золотистого кольору.
  2. Овочі вимийте, очистіть. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Болгарський перець наріжте середніми смужками, а цибулю — півкільцями. Обсмажте всі овочі 1-2 хвилини на олії і викладіть на тарілку.
  3. Зелень петрушки та базиліка подрібніть.
  4. Часник видавіть через прес.
  5. Для маринаду з'єднайте цукор, оцет, воду, сіль, зелень та часник. Перемішайте.
  6. У скляний контейнер викладайте шарами баклажани, овочі. Верхнім шаром мають бути овочі. Залийте маринадом та накрийте кришкою. Відправте в холодильник і дайте промаринуватися щонайменше чотири години. Періодично струшуйте, щоб усі овочі вкрилися маринадом.

Поради:

  • Не пересмажте баклажани, вони мають бути не сирими, та й залишитися цілими.
  • Баклажани можна залишити маринуватися на ніч.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мариновані баклажани: швидкий рецепт 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.08.2024 256
Еще материалы раздела «Суспільство»