НОВИНИ ДНЯ: Трамп вказав на того, хто допоможе закінчити війну між Росією та Україною  Дуров таємно зустрічався із Путіним в Азербайджані - ексрозвідник РФ  Зеленський у вересні представить Байдену план перемоги. Його покажуть і Гарріс з Трампом  Мариновані баклажани: швидкий рецепт  Путін призначає своїх родичів на найвищі посади, - британська розвідка  Федоров озвучив вартість української ракети-дрона "Паляниця"  Зеленський: операція у Курській області - частина плану України, про який поговорю з Байденомвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.08.2024 136

Знову до школи: поради, як емоційно підготувати дитину до навчання

Повернення до школи – це час, сповнений хвилювань і потенційного стресу як для дітей, так і для батьків.

08b1d70eeb1b2fedfddf715232228eeb_29.08.24

Для багатьох дітей це складний період. Хтось переходить на новий рівень навчання, змінює школу або знайомиться з новими вчителями та однокласниками. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Діти можуть відчувати тривогу щодо академічних вимог, можливих труднощів у навчанні, а також адаптації до нових соціальних умов. Видання Pediatrics of Florence дало поради, як краще підготувати дитину до нового навчального року.

Сон

Батьки завжди хочуть знати конкретну цифру, скільки повинна спати їхня дитина. І не має значення – немовля це, дитина шкільного віку чи підліток. Тривалість сну змінюється залежно від віку дитини. Дітям початкової школи потрібно близько 10-12 годин сну, а учням середньої та старшої школи зазвичай необхідно 9-10 годин. Регулярний розпорядок дня допоможе дітям почуватися спокійно і комфортно. Для малюків корисно мати сталі процедури перед сном, як-от читання книжки або чищення зубів. Спробуйте налаштувати дитячий сон, відштовхуйтеся від часу, коли дитина має прокидатися. Коригування сну на 15-30 хвилин щодня може полегшити цей процес.

Ліки

Якщо у вашої дитини є такі захворювання, як діабет, астма, алергія або СДУГ і вона приймає ліки у школі, переконайтеся, що вони у неї є. Перевірте їхні терміни придатності та за необхідності замініть. Також переконайтеся, щоб усі необхідні для школи медичні форми були заповнені вашим лікарем і передані шкільній медсестрі.

Руханка

Багато дітей люблять прогулювати або уникати уроків фізкультури, хоча вони дійсно важливі для здорового розвитку дитини. Крім того, шкільна фізкультура може зацікавити школяра в конкретному виді спорту. Це може стати початком великого спортивного шляху чи просто привчити дитину до здорового способу життя. Отже, не треба нехтувати цими уроками, а можна поступово вдома починати робити руханку, щоб дитина звикла до активності.

Щеплення

Переконайтеся, що щеплення вашої дитини актуальні. В переповнених класах хвороби швидко поширюються, а вакцинація – безпечний та ефективний спосіб запобігання цьому.

Стрес

Кажуть, що перший день у початковій школі більш травматичний для батьків, ніж для дитини, хоча у дітей може підвищитися рівень кортизолу – гормону стресу – за шість місяців до початку навчання. Потім його рівень значно зростає, коли починається школа, і він може залишатися підвищеним ще шість місяців. Школа – це інколи стрес, і це нормально. Однак якщо ваша дитина має надмірно стурбований або напружений вигляд, доцільно звернутися до лікаря по консультацію.

Попередні результати

Дитина може мати труднощі в навчанні, і в цьому немає нічого страшного. Завдання батьків – допомогти дитині підтягнути знання, але без тиску. Не треба змушувати її робити щось через силу. Важливо спиратися на внутрішню мотивацію дитини. Замість того, щоб спонукати до навчання грошовим шантажем, наприклад, "Я дам тобі 100 грн за кожні «12 балів»", кажіть дітям, як ви ними пишаєтеся і любите.

Дотримуючись цих порад, ви полегшите і собі, і дитині перехід до нового навчального року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Знову до школи: поради, як емоційно підготувати дитину до навчання 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
29.08.2024 136
Еще материалы раздела «Суспільство»