Життя та Стиль
Суспільство
Куряче філе, тушковане в кисло-солодкому соусі, з болгарським перцем та морквою: рецепт китайської кухні
Щоб страва мала яскравий і красивий вигляд, візьміть болгарський перець різних кольорів. М'ясо, приготовлене з овочами, чудово поєднується з будь-яким гарніром, наприклад, із рисом або картопляним пюре.
Куряче філе та овочі спочатку обсмажуємо, а потім тушкуємо в кисло-солодкому соусі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
куряче філе - 800 г
цибуля ріпчаста - 2 шт.
перець болгарський - 8 шт.
паприка солодка - 1 ч. л.
приправа «Карі» - 1 ч. л.
соєвий соус - 5 ст. л.
томатна паста - 3 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
олія
зелень
- Перець болгарський, моркву та цибулю очистіть та помийте.
- Моркву натріть на великій тертці.
- Цибулю ріпчасту наріжте півкільцями.
- Болгарський перець – товстими смужками.
- Куряче філе вимийте, зріжте жир, плівку та наріжте на невеликі шматочки.
- У миску викладіть м'ясо. Додайте карі, паприку, соєвий соус, перець чорний мелений і сіль. Перемішайте і залиште на 20 хвилин промаринуватися.
- Розігрійте в глибокій сковороді олію і обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте болгарський перець і обсмажте ще три хвилини, потім викладіть м'ясо до овочів, томатну пасту, накрийте кришкою і тушкуйте 8-10 хвилин. Готову страву посипте зеленню.
Поради:
- Замість томатної пасти можна використовувати будь-який соус чи свіжі помідори.
Оценка материала:
Куряче філе, тушковане в кисло-солодкому соусі, з болгарським перцем та морквою: рецепт китайської кухні31.08.2024