НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.08.2024 199

Чому жінки зраджують: розповідає психологиня

Попри те, що соціальні норми та стереотипи часто зображують зрадниками саме чоловіків, статистика говорить про те, що відсоток чоловічих та жіночих зрад становить 50:50.

33156f2d706779c8fd7775addb11d89f_31.08.24

Психологиня Людмила Чернова поділилася з підписниками своїми думками та досвідом, чому жінки починають зраджувати та чи відрізняються чоловіча та жіноча зради. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Хоча здається, що між ними немає великої різниці, насправді вона існує. В основному, жінки більш схильні до зради, коли відчувають значну емоційну холодність у стосунках. Коли відсутні почуття та розуміння того, хто вона і чому її кохають. Ця невпевненість може стати причиною для зради.

Здається, що рішення просте: достатньо, щоб партнер щодня нагадував їй, яка вона чудова, розумна та як сильно він її кохає. Якби він постійно повторював, що вона — його щастя, цього могло б бути достатньо.

Також однією з причин може бути те, що у сучасних жінок збільшилася кількість обов'язків. Завдяки феміністичним поглядам і фінансовій незалежності жінки менше схильні йти на компроміси. Тепер у них є більше можливостей для пошуку емоційного та сексуального задоволення, якого не вистачає у стосунках.

Коли жінка бореться з заниженою самооцінкою, зрада — ніби підтвердження її бажаності поза стосунками. Здається, що романи надають її особистості цінності, але коли вони закінчуються, вона може почувається невпевненою та нікчемною.

Цікаве спостереження полягає у тому, що чоловіча зрада вмотивована саме сексуальним аспектом взаємин, у той час, як жінки роблять це, щоб задовольнити свої емоційні проблеми. У випадку емоційного роману секс взагалі не є частиною рівняння. Незалежно від того, чи є роман фізичного, чи емоційного характеру, жінка може зраджувати, тому що жадає розмови, співпереживання, поваги, відданості, обожнювання, підтримки чи іншого зв’язку, якого бракує у стосунках з постійним партнером.

Хтось може сказати, що емоційної зради не існує, проте багато стосунків зростають саме в "емоційному ґрунті".

Деякі жінки починають стосунки з ідеалізованим чоловіком. Вони бачать у ньому те, що хочуть. І коли з часом ілюзорність зникає, їй на зміну приходять розчарування, біль і розтрощені надії. Коли жінка почувається самотньою у взаєминах, навіть якщо у родині є діти, вона може шукати емоційної підтримки осторонь.

Отже, основною причиною жіночої зради є відчуття емоційної холодності та відсутність емоційної підтримки з боку партнера. Перший крок до покращення стосунків — це чесність одине з одним щодо власних бажань і потреб. Чим більше ви будете відкрито та чесно обговорювати свої почуття та очікування, тим більше шансів буде повернути колишні почуття.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому жінки зраджують: розповідає психологиня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
31.08.2024 199
Еще материалы раздела «Суспільство»