НОВИНИ ДНЯ: Туреччина подала заявку до БРІКС у прагненні створити альянси за межами Заходу, - Bloomberg  Китай відповів на нові ядерні погрози Росії  Серпень 2024: як глобальне потепління вплинуло на погоду в Києві  У школах України будуть пацювати інспектори з безпеки: навіщо це потрібно  В Україні з вересня підняли акциз на пальне. Що буде з цінами на бензин  В ОП розкрили подробиці про нову українську балістичну ракету  Українців попередили про погіршення погоди: прогноз на вівторок, 3 вереснявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.09.2024 81

У школах України будуть пацювати інспектори з безпеки: навіщо це потрібно

Вже цього року в українських школах почнуть працювати інспектори Служби освітньої безпеки. Це нововведення спрямоване на забезпечення безпеки учнів та вчителів у навчальних закладах по всій країні.

_shkola_ukrittya_navchannya_povitryana_trivoga_harkiv_metro_shkola_f30190184c6693d618707f76d90aadad_650x410_03.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інспектори будуть відповідати за моніторинг безпекових стандартів, реагування на надзвичайні ситуації, а також надання допомоги у вирішенні конфліктів та інших кризових ситуацій.

"Їхня мета - забезпечити захист учнів у кожному навчальному закладі", - йдеться в інфографіці.

Зазначається, що сьогодні такі фахівці працюють вже у 763 школах у 20 регіонах України. У планах збільшити кількість навчальних закладів до 2 000 до кінця 2024 року.

Повідомляється, що спеціаліст з безпеки виступає посередником між школою, батьками, дітьми та вчителями, забезпечуючи взаємодію та реагування на будь-які виклики.

Серед обов'язків такого фахівця є:

  • профілактика надзвичайних ситуацій,
  • організація пропускного режиму,
  • взаємодія з усіма учасниками освітнього процесу,
  • комунікація з екстреними службами,
  • реагування на правопорушення та, у разі необхідності, виклик поліції

Нагадаємо, у Міністерстві освіти та науки повідомили, що в Україні планують повернути до очного навчання 300 тисяч школярів цього року.

Подробиці про зміни до навчального процесу в українських школах, які почали діяти з 1 вересня - у матеріалі РБК-Україна.

Нововведення до освітнього процесу у сфері безпеки були також впроваджені в закладах дошкільної освіти. Наприклад, укриття в них мають бути "привабливими" для дітей. Обов'язкова вимога - система сповіщення, а також тривожна кнопка.

Оценка материала:

5.00 / 1
У школах України будуть пацювати інспектори з безпеки: навіщо це потрібно 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
03.09.2024 81
Еще материалы раздела «Суспільство»