НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
04.09.2024 141

Як спілкуватися з ветеранами війни: пояснення від Мінсоцполітики

Часто друзі ветеранів та військовослужбовців мають проблеми під час спілкування. Цивільні хвилюються запитати, чи сказати щось, що може образити чи схвилювати захисника.

__veteran_viyskoviy__zhinka_kiyiv_lito___gettyimages_1241453335_78c51cac41ad196e5ae944cdf5e31ae3_650x410_04.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву Міністерства соціальної політики України. Про це повідомляють Контракти.UA.

Мінсоцполітики закликає підтримати, вислухати й, головне, - спілкуватись з ветеранами так само як з іншими людьми. Саме так, за словами міністерства, коректно взаємодіяти з нашими захисниками та захисницями.

"Без стигматизації та ізоляції, адже кожен по-своєму проживає травматичний досвід", - додали в Мінсоцполітики.

Щоб долати поширені у нашому суспільстві міфи про ветеранів та ветеранок, кожному варто послуговуватися простими правилами безбар’єрної комунікації, які спеціалісти наших Центрів життєстійкості підготували в межах ініціативи Безбар’єрність.

Зауважимо також, що для військовослужбовців і їхніх родин у Центрах є групи взаємопідтримки. Практика доводить, що включення до спільноти побратимів і посестер, які мають схожий досвід, допомагає у відновленні.

Наразі, в Україні працюють 162 такі Центри у 22 областях. Адреси просторів можна знайти на сайті.

Супровід ветеранів в Україні

Нагадаємо, що цього місяця в Україні визначили механізм роботи для фахівців із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб. Перші фахівці із супроводу можуть стати до роботи вже восени.

До того ж ветерани в Україні мають право на безплатну психологічну допомогу.

Водночас РБК-Україна повідомляло, що в Україні впровадять служби супроводу для підтримки військових, рятувальників та поліцейських.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як спілкуватися з ветеранами війни: пояснення від Мінсоцполітики 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
04.09.2024 141
Еще колонки: Колонки / Блоги