НОВИНИ ДНЯ: Рецепт яблучних пундиків з йогуртовою глазур'ю  Міністр оборони Китаю назвав переговори єдиним способом закінчення війни в Україні  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Вибори президента США: хто лідирує після дебатів — опитування  Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату  На вихідних Україну охоплять сильні погодні контрасти  Дорогою до другого Саміту миру: до яких ризиків слід готуватися Українівсі новини дня
10.09.2024 186

НБУ пропонує нові ліміти на перекази між картками: кому можуть заблокувати гроші

Нацбанк також створить реєстр скомпрометованих карток, далі – реєстр "неблагонадійних" торговців.

c7ecd0d597bbe82ee03c92a5bb212c4f_10.09.24

Нацбанк України пропонує запровадити ліміти на перекази з картки на картку на рівні доходів, вказаних в анкеті клієнта. Так, якщо в анкеті клієнта вказаний дохід у 20 тис. грн, а на його рахунок надійшло, наприклад, 50 тис. грн, картки можуть бути заблоковані. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Заступник голови НБУ Дмитро Олійник на зустрічі правління Нацбанку з керівниками 30 найбільших банків країни пояснив доцільність цієї ідеї боротьбою з використанням банків у протиправних схемах ухилення від сплати податків.

"Ми радимо банкам домовитися на рівні асоціації, щоб головним орієнтиром для застосування лімітів був підтверджений рівень доходів клієнтів, вказаний в анкеті. І щоб ліміти були встановлені одночасно по всьому ринку задля уникнення зміни клієнтами одного банку на інший", – розповів Олійник.

Він також повідомив, що протягом жовтня в Україні розпочнуть створювати реєстр скомпрометованих банківських карток, а далі – реєстр "неблагонадійних" торговців.

Зі свого боку голова НБУ Андрій Пишний закликав не робити ринок фінансових послуг України зарегульованим, однак назвав такі кроки необхідними "в ситуації, коли бюджет втрачає мільярдні суми податків через протиправні схеми".

Пишний також нагадав, що від 1 жовтня в Україні діятимуть ліміти на р2р-перекази. Фінальне рішення про обмеження в 150 тис. грн на місяць є тимчасовим, допоки банки не посилять власні системи фінансового моніторингу, та має низку винятків, зокрема для волонтерів.

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ пропонує нові ліміти на перекази між картками: кому можуть заблокувати гроші 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
10.09.2024 186
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»