НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату  На вихідних Україну охоплять сильні погодні контрасти  Дорогою до другого Саміту миру: до яких ризиків слід готуватися Україні  На що Путін робить ставку у війні: Портников пояснив його "психологію пацюка"  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  Лісовий висловився про скасування форми в школах  Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експертавсі новини дня
Політика
Росія
14.09.2024 207

Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експерта

Росія створила тактичні угруповання "Брянськ" і "Бєлгород" чисельністю від 20 до 30 тис. особового складу.

8b6e89ed1531e457208ceb756ed4a7f8_14.09.24

Російські військові пішли в контрнаступ у Курській області напередодні візиту високопосадовців США та Великої Британії до України, щоб показати, що ситуація на їхньому боці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів військовий експерт, співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов в ефірі Еспресо.

"Вас не здивувала дата початку так званого контрнаступу росіян на Курщині? Це знову напередодні візиту високопосадовців США та Великої Британії до України. Тобто дати зрозуміти, що ситуація в Курській області не на боці української сторони, мовляв, бачите – ми атакуємо. А наші корисні ідіоти понесли російські наративи, що це успішний контрнаступ. Давайте стисло проаналізуємо, який він "успішний". Вас не здивувало, що наступ відбувається у Кореневському районі – це західний кордон зони присутності Сил оборони України?" – зауважив він.

За його словами, удар росіян має локальні цілі, щоб не пустити ЗСУ до траси Глушкова. Якби українським силам вдалося відрізати Глушковський район від іншої території РФ, то зона присутності розширювалася б на 700 кв. км, а в оперативному оточенні опинялося б 2-3 тисячі російського війська.

"Про який широкомасштабний контрнаступ взагалі ведеться мова? Цей наступ проводиться силами окремих підрозділів армії РФ, туди перекинуті 155-та бригада морської піхоти, 51-й парашутно-десантний полк, 56-й полк десантно-штурмової дивізії. Це обмежена кількість особового складу, щоб говорити про ведення широкомасштабного контрнаступу", – наголосив експерт.

Снєгирьов додав, що після успішного наступ ЗСУ на Курську область Росія створила тактичні угруповання "Брянськ" і "Бєлгород" чисельністю від 20 до 30 тис. особового складу.

"Підкреслю, що противник зазначає наступ українських військ у Суджанському районі. Головне, що ми маємо розуміти, – росіяни перекидають оперативні резерви не лише на Курський напрямок, а й до Брянської області. Це українська Сіверщина. Вони бояться наступу українських військ на цьому напрямку. Передислокація російських оперативних резервів зафіксована як ГУР МОУ, так і нашими західними партнерами", – підсумував він.

Нагадаємо, росіяни пішли в контрнаступ у Курській області, щоб вибити українські сили. У Forbes назвали терміни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експерта 5.00 5 2
Політика / Росія
14.09.2024 207
Еще материалы раздела «Росія»