НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.09.2024 756

Як запекти баклажани з болгарським перцем і часником під маринадом

Для корисної яскравої закуски обов'язково використовуйте болгарський перець з товстими стінками. Страва зберігатиметься в холодильнику до двох тижнів. Підійде до шашлику, риби або курки.

9793ff2710c786e2317a4bdf62cb06f7_16.09.24

Запечені баклажани добре поєднуються з болгарським перцем. Спочатку запечіть овочі в духовці, очистьте та перемішайте з маринадом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Баклажани - 2 шт.

перець болгарський - 2 шт.

часник - 4 зубки

оцет яблучний - 2 ст. л.

Цукор - 0,5 ч. л.

сіль

олія

зелень (кінза, кріп)

  1. Баклажани і болгарський перець помийте та обсушіть.
  2. Перець розріжте вздовж на половинки, видаліть плодоніжку з насінням. З баклажанів зніміть шкірку – не повністю, а смужками – і наріжте кружальцями шириною 7-8 мм.
  3. На деко, застелене пергаментним папером, викладіть перець зрізом вниз і баклажани. Овочі змастіть олією.
  4. Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 12-15 хвилин. Складіть болгарський перець до каструлі, накрийте кришкою та залиште на 15 хвилин. Потім очистьте від шкірки.
  5. Баклажани і перець наріжте смужками. Викладіть до скляного контейнера.
  6. Для маринаду з'єднайте часник, видавлений через прес, яблучний оцет, цукор, сіль і дрібно нарізану зелень. Перемішайте та залийте овочі. Знову акуратно все перемішайте і покладіть до холодильника щонайменше на дві години.

Поради:

  • Закуску бажано покласти до холодильника на 12 годин.
  • Зелень використовуйте на свій смак.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як запекти баклажани з болгарським перцем і часником під маринадом 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.09.2024 756
Еще материалы раздела «Суспільство»