НОВИНИ ДНЯ: Три знаки Зодіаку купатимуться в грошах найближчим часом: хто зірве куш  Удар по танкеру в Ростові-на-Дону: ЗМІ дізнались наслідки атаки  Рішення, яке розлютить Путіна: чи вистачить сміливості у ЄС забрати заморожені мільярди Росії  Гороскоп на 18 грудня за картами Таро: Скорпіонам - різке прозріння, Ракам - уразливість  Танкери з російською нафтою застрягли біля Китаю через спад попиту Індії, - Bloomberg  Гороскоп на 18 грудня: Овнам - злість, Близнюкам - казкова радість  Останній шанс для Абрамовича. Британія пригрозила судом через гроші від продажу "Челсі"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.09.2024 953

Як запекти баклажани з болгарським перцем і часником під маринадом

Для корисної яскравої закуски обов'язково використовуйте болгарський перець з товстими стінками. Страва зберігатиметься в холодильнику до двох тижнів. Підійде до шашлику, риби або курки.

9793ff2710c786e2317a4bdf62cb06f7_16.09.24

Запечені баклажани добре поєднуються з болгарським перцем. Спочатку запечіть овочі в духовці, очистьте та перемішайте з маринадом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Баклажани - 2 шт.

перець болгарський - 2 шт.

часник - 4 зубки

оцет яблучний - 2 ст. л.

Цукор - 0,5 ч. л.

сіль

олія

зелень (кінза, кріп)

  1. Баклажани і болгарський перець помийте та обсушіть.
  2. Перець розріжте вздовж на половинки, видаліть плодоніжку з насінням. З баклажанів зніміть шкірку – не повністю, а смужками – і наріжте кружальцями шириною 7-8 мм.
  3. На деко, застелене пергаментним папером, викладіть перець зрізом вниз і баклажани. Овочі змастіть олією.
  4. Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 12-15 хвилин. Складіть болгарський перець до каструлі, накрийте кришкою та залиште на 15 хвилин. Потім очистьте від шкірки.
  5. Баклажани і перець наріжте смужками. Викладіть до скляного контейнера.
  6. Для маринаду з'єднайте часник, видавлений через прес, яблучний оцет, цукор, сіль і дрібно нарізану зелень. Перемішайте та залийте овочі. Знову акуратно все перемішайте і покладіть до холодильника щонайменше на дві години.

Поради:

  • Закуску бажано покласти до холодильника на 12 годин.
  • Зелень використовуйте на свій смак.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як запекти баклажани з болгарським перцем і часником під маринадом 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.09.2024 953
Еще материалы раздела «Суспільство»