НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
15.09.2024 164

Лубінець повідомив деталі обміну: кого визволили з російського полону

Україна та РФ обмінялися військовополоненими за формулою "103 на 103".

8b7f2e347687be2d8005f83ba71a1ed8_15.09.24

У суботу, 14 вересня, в Україну вдалося повернути 103 військових, які знаходились у полоні у РФ. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Він розповів, що в Україну повернули 82 рядових і сержантів, а також 21 офіцера. Серед звільнених — захисники Київської, Донецької, Луганської областей, Маріуполя, "Азовсталі", Запорізької та Харківської областей. До групи звільнених увійшли військовослужбовці 36-ї бригади морської піхоти, бійці Національної гвардії, зокрема спецпризначенці з 12-ї бригади "Азов", прикордонники, представники спецпідрозділу "Кракен", а також представники Нацполіції, тероборони, ДСНС та різних підрозділів ЗСУ.

Лубінець повідомив, що більшість звільнених — це люди, які потрапили в полон з початку війни. Представники його Офісу були присутні на місці обміну, щоб контролювати дотримання прав людини згідно з міжнародним гуманітарним правом та Женевськими конвенціями. Вони фіксували стан здоров’я звільнених та інформували їх про їхні права.

Омбудсмен зазначив, що багато з повернених потребують серйозної реабілітації, оскільки їхній стан здоров’я значно погіршився під час перебування у полоні.

Нагадаємо, 13 вересня до України с російського полону повернулися 49 громадян, серед яких військові ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції, Держприкордонслужби та цивільні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лубінець повідомив деталі обміну: кого визволили з російського полону 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
15.09.2024 164
Еще материалы раздела «Ранкова кава»