НОВИНИ ДНЯ: Призовники мають у 17 років стати на облік, в іншому разі – штраф: законопроєкт  Картопляні крокети: рецепт оригінального гарніру  Шольц вирішив поговорити з Путіним: у Кремлі відреагували  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Демобілізація в Україні: військовий відповів, чи реально це зараз  Салат, з яким ви забудете про "Олів'є": рецепт зі старого журналу, який підійде на щодень і на свято  Бабине літо у жовтні: синоптикиня дала прогноз, чи варто його чекативсі новини дня
Політика
Україна
03.10.2024 132

Мобілізація пішла на спад: у ВР заявили про потребу зниження призовного віку

Депутат наголосив, що необхідно брати в армію потрібних людей, а не всіх підряд.

8a7ed755019fac7d63a4c997070f23b8_03.10.24

В Україні ситуація з мобілізацією пішла на спад у порівнянні з попередніми місяцями. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив секретар парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв'ю Radio NV.

"Потрібно вживати заходів. Вони можуть для когось звучати радикально. Ми повинні розуміти, що у такому темпі дуже складно утримувати (рівень мобілізації – Ред.). Потрібно, щоб верховний головнокомандувач, міністр оборони  брали відповідальність, просили нардепів і (разом використовували – Ред.) різні методи. Це мотивація, зниження призовного віку, мотивування різних категорій населення йти на контракт. Якщо ми в такому темпі будемо "спускати на гальмах", то в нас скоро мобілізація взагалі піде в мінус. А якщо ще й Росія проведе мобілізацію, то я не знаю, що будуть робити. Це дуже серйозне питання", – вважає Костенко.

Депутат наголосив, що необхідно брати в армію потрібних людей, а не всіх підряд. Адже мобілізують "обмежено придатних", а на полі бою "нікого немає".

"Найбільша проблема в тому, що ми набираємо всіх підряд, а потім... У нас велика армія, а на полі бою нікого немає, адже набираємо обмежено придатних", – сказав Костенко.

Нагадаємо, 23 вересня нардеп Олексій Гончаренко заявив, що в Сухопутних військах ухвалили директиву про те, що чоловіки віком 50-60 років можуть бути мобілізовані лише за окремим мобілізаційним розпорядженням.

Адвокатка Марина Бекало в коментарі сайту ТСН.ua пояснила, що цієї директиви Командування Сухопутних військ немає у відкритому доступі, оскільки це документ лише для службового користування.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мобілізація пішла на спад: у ВР заявили про потребу зниження призовного віку 5.00 5 2
Політика / Україна
03.10.2024 132
Еще материалы раздела «Україна»