НОВИНИ ДНЯ: Урагани, заручники та компромат. Як "жовтневі сюрпризи" визначають долю виборів у США  Де похований Колумб і ким він був за національністю: сенсаційне відкриття учених  У вівторок прогнозують дощі, вдень до 12° тепла  Експерт сказав, що потрібно змінити, щоб люди не боялись ТЦК  Дощі та заморозки: синоптикиня попередила українців про погіршення погоди  Вдарять перші морози — в Укргідрометцентрі дали прогноз погоди на 14 жовтня  Де будуть перші заморозки в неділю: прогноз погоди на 13 жовтнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.10.2024 159

Де похований Колумб і ким він був за національністю: сенсаційне відкриття учених

Багатовікова таємниця походження Христофора Колумба невдовзі може бути розкрита.

6c9963b9b0d30473c5ce4b168da08d9d_15.10.24

Іспанські вчені за допомогою аналізу ДНК підтвердили, що останки Колумба дійсно поховані в гробниці в Севільському соборі в Іспанії. Ця знахідка вирішує давні дебати щодо місця його останнього спочинку. Окрім того, може бути остаточно вирішене питання національності першовідкривача Америки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє New York Post .

Під керівництвом експерта-криміналіста Мігеля Лоренте дослідники проаналізували крихітні зразки останків із Севільї, порівнюючи їх із останками відомих родичів Христофора Колумба.

Висновки їхнього дослідження будуть оприлюднені в документальному фільмі під назвою “ДНК Колумба: Справжнє походження”, який транслюватиме національний мовник Іспанії TVE.

Хоча Лоренте не розкрив остаточних результатів під час недавнього брифінгу, він заявив, що сучасні технології остаточно підтвердили, що останки в Севільї належать Колумбу.

Він визнав проблеми з дослідженням національності Колумба через велику кількість залучених даних, але зазначив, що результати “майже абсолютно достовірні”.

Традиційно вважається, що Колумб походив з італійської Генуї, але альтернативні теорії припускають, що він міг бути іспанським євреєм, греком, баском або португальцем.

Останки Колумба мають складну історію переміщення.

Він помер у Вальядоліді, Іспанія, у 1506 році, але хотів, щоб його поховали на Еспаньолі, нині Домініканська Республіка та Гаїті. Його останки були перевезені на Кубу в 1795 році, а пізніше вважалося, що їх перевезли до Севільї в 1898 році.

Однак деякі дані свідчать про те, що частини його останків все ще можуть бути в Карибському басейні, оскільки фрагменти кісток, які, як вважають, належали Колумбу, були знайдені у свинцевій труні в Санто-Домінго в 1877 році.

Нагадаємо, дослідник найвідомішого у світі серійного вбивці Джека-різника вважає, що він викрив його, і навіть створив зображення того, який він міг мати вигляд.

Оценка материала:

5.00 / 2
Де похований Колумб і ким він був за національністю: сенсаційне відкриття учених 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.10.2024 159
Еще материалы раздела «Суспільство»