НОВИНИ ДНЯ: Киян попереджають про нічні заморозки до -3°  Що містить план перемоги Зеленського: оприлюднено деталі  Чи є криптовалюта законним засобом платежу в Україні: позиція НБУ  Чи доведеться Україні переглядати мобілізаційний вік: відповідь експерта  У Києві очікуються сильні заморозки: названо дати  План перемоги України над Росією: Британія знає, як вирішити ситуацію  Кінець ери нафти та падіння цін: МЕА прогнозує нове століття в енергетицівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.10.2024 563

У школах на перервах заборонять спілкуватися російською — міністр

Міністр освіти й науки Оксен Лісовий повідомив, що міністерство підтримає законопроєкт про заборону спілкуватися російською мовою на перервах у школі.

Лісовий зазначив, що при ухваленні рішення для захисту української мови, потрібно також враховувати можливість рівноправного розвитку мов національних спільнот Євросоюзу, повідомляють Контракти з посиланням на NV.ua.

Він підкреслив, що в цьому питанні не йдеться про російську мову, яку Росія використовую як зброю проти України.

«Це, безумовно, в жодному разі не поширюється на мову країни-агресора. Ми розуміємо, що вона використовується як зброя, як передумова для агресії. Тому ми дбаємо про мови корінних народів, національних спільнот і, перш за все, про розвиток української мови», — сказав він.

Нагадаємо, що законопроєкт заборонятиме вчителям переходити на російську мову на перервах, у їдальні, у приватному спілкуванні на території школи. Окрім цього, вчителі та директори можуть проводити просвітницькі заходи, закликати учнів спілкуватись українською мовою та робити зауваження, якщо дитина говорить російською.

Оценка материала:

5.00 / 2
У школах на перервах заборонять спілкуватися російською — міністр 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.10.2024 563
Еще материалы раздела «Суспільство»