НОВИНИ ДНЯ: Вчені виявили новий вид гігантських динозаврів: чим вони особливі  Допомагає Путіну та критикує Україну. Чим відомий прем'єр Угорщини Віктор Орбан  Хрумкий запечений гарбуз: рецепт надзвичайно смачного гарніру  На острові Крит археологи розкопали священні ворота Арханеського палацу  Німецький гігант Rheinmetall назвав свою найуспішнішу техніку в Україні  Путін підставив Сі Цзіньпіна: експерт пояснив, чим може обернутися співпраця РФ з КНДР  Вʼялені томати: рецепт смачної закускивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.10.2024 1170

На острові Крит археологи розкопали священні ворота Арханеського палацу

Ця знахідка є частиною довготривалого дослідження, початого ще у 1960-х роках.

59c5f83354787c01d9837984d33011ee_28.10.24

Під час розкопок мінойського палацу у древньому місті Арханес на Криті археологи виявили священні ворота. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Arkeonews.

Мінойське місто Арханес, розташоване приблизно за 15 км на південь від Кносського палацу, побудоване близько 1900 року до н. е. і визнане одним із найдавніших центрів європейської цивілізації.

В одному з внутрішніх дворів археологи розкопали ділянку площею 96 квадратних метрів. 
З'ясувалося, що вівтарі та кам'яні руки при вході утворюють священні ворота.

Однак на цьому знахідки не закінчилися. Археологи також виявили пірамідальну основу, яка доповнює раніше знайдені основи для подвійних сокир з попередніх розкопок. Це нове відкриття може натякати на наявність третьої основи, хоча вона збереглася лише частково.

Нагадаємо, раніше археологам вдалося виявити гробницю доньки правителя провінції Асьют, яка жила в період Середнього царства в Стародавньому Єгипті. Вона була похована в труні, яка перебувала всередині іншої труни.

Оценка материала:

5.00 / 3
На острові Крит археологи розкопали священні ворота Арханеського палацу 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
28.10.2024 1170
Еще материалы раздела «Суспільство»