НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток від 28 жовтня до 3 листопада  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 28 жовтня – 3 листопада 2024 року  Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмінвсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
28.10.2024 385

Встановлення радіаторів опалення: 5 необхідних рекомендацій

Монтаж радіаторів опалення - дуже відповідальна і досить складна справа, що вимагає втручання професіоналів. Дані рекомендації мають загальний характер і не можуть бути інструкцією до дії для тих, хто до цього моменту жодного разу не займався встановленням радіаторів.

Mont-rad_28.10.24

У разі, якщо щось піде не так, недосвідчений новачок сам нестиме відповідальність, як за потоплену власну квартиру, так і перед залитими сусідами на нижньому поверсі. Адже самостійно надійно перекрити гарячу воду, яка подається або на стояк, або до радіатора - справа важка. Можна заощадити деяку суму на професійному установнику, зате потім розплачуватися за шкоду, завдану сусідам. Тому у разі відсутності впевненості у своїх силах краще все-таки звернутися до житлової контори.

Деякі рекомендації магазину Супермаркет Радіаторів:

1. Для початку слід придбати ключі потрібних розмірів. Всі елементи з'єднання вимагають суворого дотримання зазначених в експлуатаційній інструкції динамометричних моментів. Адже гаряча вода в трубах знаходиться під сильним тиском, так що нещільне з'єднання стиків може спричинити протікання, а при занадто сильній перетягнутій трубі відбувається зрив різьблення, а також до протікання або навіть до виникнення потужного водяного струменя під тиском.

2. Перед тим, як розпочати будь-яку роботу з опаленням, слід обов'язково перекрити воду у всій системі та злити максимально можливу кількість води. Для цього можна використовувати спеціальний насос. Потім треба перекрити воду в радіаторі.

3. Обов'язково заздалегідь потрібно підготувати всі необхідні елементи та деталі, інструменти, які можуть знадобитися під час монтажу. Інструкцію до роботи слід мати під рукою на видному місці, щоб у разі непередбаченої ситуації можна було узгодити події з нею. Також потрібно чітко представляти всю послідовність майбутніх дій та результатів.

4. Так звані «американки» у поєднанні з кульовими кранами досить складні при монтажі новачком. Але саме їх зазвичай зазначають комунальні організації у списках необхідного обладнання. Взагалі, ці крани призначені для того, щоб ізолювати той чи інший радіатор від усієї системи. Можна обійтися звичайним радіаторним вентилем.

5. Щоб при перекритті вентиля стояка не виявилася вимкненою вся система, потрібно передбачити наявність так званого байпасу – трубки, яка забезпечуватиме обхідний шлях для струму від теплоносія.

montag-2_28.10.24_1_1

Потрібно простежити, щоб у наявності був кран Маєвського, саме з його допомогою здійснюється випуск повітря. Як правило, він постачається в комплекті з радіатором, але можна придбати і окремо.

Радіатор монтується з ухилом, інакше зайве повітря доведеться випускати вручну через радіаторний клапан.

На дачі, де зазвичай у системі відсутній високий тиск, допустиме застосування труб з металопластику або пластику. У квартирі обов'язково експлуатувати тільки металеві труби.

Після монтажу радіатора виконується, так звана, опресовування. Для цієї операції краще запросити кваліфікованого майстра, але можна придбати опресувальник і впоратися із завданням самостійно.

Рекомендується пакувальну плівку прибирати тільки після того, як повністю завершено монтаж та опресування.

Кріплення настінних радіаторів здійснюють кронштейнами. Підлогові радіатори встановлюють на спеціальні підставки. Перший варіант установки використовується в міських квартирах, другий - найчастіше застосовується у заміських будинках.

Також під час встановлення потрібно враховувати наступні моменти:

  • кріплення батареї здійснюється по центру вікна;
  • радіатор повинен височіти над підлогою на висоті 6 см і перебувати під підвіконням на відстані 5 см;
  • радіатори в одній кімнаті повинні розташовуватися на рівні;

Оценка материала:

5.00 / 2
Встановлення радіаторів опалення: 5 необхідних рекомендацій 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
28.10.2024 385
Еще материалы раздела «Товари та послуги»