НОВИНИ ДНЯ: Яка буде погода на наступних вихідних: прогноз  "Блокпости, раптові перевірки ТЦК": експерти назвали сценарії найближчої мобілізації  Запечена картопля з гарбузовою начинкою: рецепт смачної страви  Якою буде погода в листопаді: прогноз на місяць  США поставлять Тайваню зброю на два мільярди доларів та систему, випробувану в Україні  Українські військові назвали втрати РФ з початку операції у Курській області  В Україні змінились кліматичні норми: синоптикиня розповіла, чи буде ще "бабине літо"всі новини дня
Політика
Україна
28.10.2024 236

Популярність телемарафону впала до рівня "розповіді знайомих"

Найпоширенішим джерелом, до якого респонденти звертаються для отримання надійної та перевіреної інформації про події в Україні є канали в Telegram (47%). Телемарафон втрачає популярність.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", повідомляють Контракти з посиланням на РБК-Україна.

Далі йдуть YouTube (26%), "Єдиний марафон новин" (21%), а також розповіді очевидців подій/знайомих (19%) та офіційні державні джерела (19%).

Інші джерела включають телевізійні канали, які не є частиною "Єдиного марафону новин" (16%), українські онлайн-медіа (15%), міжнародні ЗМІ (14%), новини та дописи у Facebook.

Соціальні мережі вважаються основним джерелом дезінформації (53%), за ними йдуть месенджери (зокрема і Telegram) (35%) і телебачення (32%).

При цьому 89% респондентів вважають дезінформацію серйозною проблемою, серед яких 56% вважають її дуже серйозною, а 33% - скоріше серйозною. Лише 10% не вважають проблему дезінформації та фейків серйозною.

Опитування було проведено Соціологічною групою "Рейтинг" з 24 по 29 вересня 2024 року серед 2000 респондентів. Опитування проводилося по всій території України (крім окупованих територій Криму і Донбасу). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2,2%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Популярність телемарафону впала до рівня "розповіді знайомих" 5.00 5 2
Політика / Україна
28.10.2024 236
Еще материалы раздела «Україна»