НОВИНИ ДНЯ: У Кабміні назвали умову для відкриття авіасполучення в Україні  Якою буде погода в Україні 22 листопада: прогноз синоптикині  Начальник Генштабу ЗСУ назвав кількісну перевагу російської армії  Переговори і ядерний шантаж: чи може Трамп укласти велику угоду з Путіним по Україні  Путін може сховатися на деякий час через дозвіл для України на удари по РФ, - Подоляк  Погода матиме одну особливість. Синоптик дала прогноз на 22 листопада в Україні  Інавгурація Трампа: Коли і як вона відбудетьсявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.11.2024 643

Помилка, якої припускаються майже всі під час варіння гречки: через неї каша виходить несмачною

Як потрібно варити гречку? Здається, що це запитання дуже просте, але, виявляється, не всі знають, як це правильно робити.

Якщо ви просто вимкнете вогонь плити, знімете каструлю, відкриєте кришку і перекладете кашу в тарілку, не дивуйтеся, що смак страви вийде зовсім не таким насиченим як хотілося б. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Кухарі радять не поспішати викладати гречку на тарілку. Краще після варіння залишити кашу на деякий час в каструлі з закритою кришкою. Тільки за дотримання цієї умови весь смак страви повністю розкриється.

Отже, як правильно діяти, якщо ви хочете зварити смачну гречку? Коли від моменту закипання води минуло 12 хвилин (водночас у 3 хвилини повинен бути максимальний вогонь, сім середній вогонь та дві хвилини мінімальний), зніміть каструлю з плити. Важливо залишити крупу трішки недовареною, її приготування повинне тривати вже не на плиті.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні деруни і який інгредієнт в жодному разі не можна додавати до цієї страви.

Також не можна прибирати кришку, інакше гречка вийде несмачною. У такому вигляді страва повинна постояти близько 15 хвилин. Каша "впріє" під кришкою і її смак повністю розкриється. Після цього можете сміливо накладати гречку в тарілки.

Важливо пам'ятати, що для варіння ідеальної гречки потрібно взяти правильну кількість води. Пропорції повинні бути 1:2 (на 1 частину гречки 2 частини води), інакше каша пригорить. Ще одне правило: після того, як ви засипали гречку в каструлю і залили її водою, не можна перемішувати кашу.

А ось якщо ви любите солодку кашу, варто відмовитися від одного інгредієнта. В гречку в жодному разі не можна додавати цукор, тому що він нейтралізує всі корисні властивості цієї крупи. Можете сміливо додавати вершкове масло, сіль та різноманітні спеції на свій смак.

Оценка материала:

5.00 / 2
Помилка, якої припускаються майже всі під час варіння гречки: через неї каша виходить несмачною 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.11.2024 643
Еще материалы раздела «Суспільство»