Життя та Стиль
Суспільство
Рецепт салату з буряка з сиром фета
Легкий і корисний салат із запечених буряків - чудовий додаток до обіду або вечері.
Буряк для салату відваріть або краще запікайте, в ньому збережеться більше вітамінів, ніж у відвареному. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Буряк - 300 г
сир фета - 100 г
салат мікс - 70 г
насіння мікс - 30 г
оцет яблучний - 1 ст. л.
гірчиця по-діжонськи - 1 ч. л.
Мед - 1 ч. л.
оливкова олія - 2 скл.
сіль
- Буряк добре промийте і обсушіть паперовим рушником.
- Насіння злегка обсмажте на сухій сковороді.
- Салат мікс промийте та обсушіть.
- Сир фета наріжте на кубики, як і буряки.
- Для заправки в мисці змішайте оцет яблучний, сіль, рідкий мед, гірчицю та оливкову олію. Все добре перемішайте віночком.
- Викладіть листя салату на сервірувальну тарілку, на салат розкладіть буряк, викладіть фету, полийте заправкою, що залишилася, і присипте обсмаженим насінням.
Поради:
- Готовність буряків перевірте дерев'яною шпажкою.