НОВИНИ ДНЯ: Скринінг здоров’я 40+: як безкоштовно перевірити серце, цукор у крові та психіку  Експерт розкрив, що насправді стоїть за гучними словами Трампа про "мир в Україні"  Як святкували Святвечір наші предки — що з їхніх звичаїв популярне ще й досі  Чи будуть вибори під час воєнного стану: Зеленський про те, хто це вирішить  В Україні зросли ціни: що найбільше здорожчало у листопаді  Лубінець розкрив деталі перевірок в ТЦК  "Критичний момент для України": європейські лідери провели розмову з Трампомвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.01.2025 666

Чому не можна зливати рідину з банок із горошком: про це варто знати кожній господині

Консервований горошок – це один із основних інгредієнтів багатьох салатів, які господині готують до новорічного столу.

60eb0221f12957385bf1753eb3aeb408_01.01.25_1

Мало кому відомо, та розсіл горошку може бути так само корисним, як і сам продукт. Однак більшість людей просто зливають його в раковину, не знаючи про цінність цієї рідини. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Розповідаємо, чому не можна зливати розсіл з банок із консервованим горошком, посилаючись на ресурс "РБК-Україна".

Що цінне міститься в розсолі консервованого горошку

Насправді, цей розсіл має кілька важливих функцій. Він допомагає зберігати консервований продукт свіжим упродовж тривалого часу. До того ж, рідина містить купу вітамінів і мінералів – вітамін C, вітаміни групи B, калій, магній, які виділяються з горошку під час термічної обробки та консервації. Деякі професійні кухарі використовують цей розсіл для приготування супів та різноманітних соусів до салатів, пасти та м’яса.

Чому не можна зливати рідину з банки з горошком

Експерти зазначають, що розсіл містить до 30% поживних речовин, які віддає горошок під час консервації. Тож, якщо ви зливаєте рідину, то позбавляєте себе частини корисних мікроелементів.

Окрім того, розсіл консервованого горошку можна додавати до супів, тоді вони матимуть більш насичений смак. Також він чудово підходить для приготування соусу до пасти, салатів та м’яса.

У веганській кулінарії розсіл консервованого горошку часто використовують для заміни яєць у різноманітній випічці.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому не можна зливати рідину з банок із горошком: про це варто знати кожній господині 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.01.2025 666
Еще материалы раздела «Суспільство»