НОВИНИ ДНЯ: Житло у Житомирі. Що відбувається на ринку нерухомості міста і які ціни на квартири  Російській економіці буде непереливки: прогноз британської розвідки  Якою буде погода на Водохреще: прогноз від синоптикині Діденко  Зеленський пояснив, чому 2024 року збільшилася кількість СЗЧ в українській армії  Ще одна авіакомпанія призупинила частину польотів над Росією  Синоптики дали прогноз на 5 січня в Україні  У Молдові допускають безпекову кризу через припинення поставок газу у Придністров’явсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.01.2025 252

Названо поширену помилку, яка перетворює каву на отруту

Експерти з безпеки харчування рекомендують уникати цієї помилки під час приготування кави — вона може зробити улюблений ранковий напій токсичним.

62cec2b9176ed5ea0bb472fad4dce43a_04.01.25_1

Мабуть, ми всі хоч раз розігрівали холодну каву в мікрохвильовці або на плиті. Однак цього робити не можна, бо це може зробити каву вкрай шкідливою для здоров'я. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Чому не можна розігрівати остиглу каву

Під час повторного нагрівання в каві відбуваються хімічні реакції, які змінюють її складові компоненти. Хлорогенові кислоти, що містяться в напої, руйнуються і перетворюються на речовини, які викликають проблеми з травленням і провокують підвищену кислотність шлунку.

Окрім того, повторне нагрівання напою істотно погіршує його смакові властивості, руйнує корисні антиоксидантні сполуки і може спровокувати розмноження шкідливих мікроорганізмів.

Експерти з безпеки харчування рекомендують за можливості завжди вживати свіжу каву одразу після приготування. Якщо напій охолонув, краще приготувати новий, ніж ризикувати своїм здоров'ям.

Оценка материала:

5.00 / 1
Названо поширену помилку, яка перетворює каву на отруту 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
03.01.2025 252
Еще материалы раздела «Суспільство»