НОВИНИ ДНЯ: Печінковий хлібець: рецепт популярної закуски  У середу Україні прогнозують до +14°, подекуди - невеликі дощі  Де українці зберігають гроші та в якій валюті: свіжий рейтинг банків  "Це дуже наївно": Зеленський про ілюзії щодо бажання Путіна закінчити війну  Коли до України повернуться морози та сніг: синоптикиня назвала дати  “Бл*дь, в обіймах придушував”: Зеленський розповів, як Путін “любить” свій народ  Кишинів хотів своїм коштом закупити газ для Придністровʼя, але там відмовились — Міненергетики Молдовивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.01.2025 352

Торт "Медівник" з незвичайним кремом: улюблений десерт сподобається ще більше

Хоча б раз у житті кожен кулінар пробував пекти класичний торт "Медівник".

6a9cbff500ce7eaf2014d46778a50eee_07.01.25_1

Однак вам неодмінно варто приготувати до цього десерту незвичний крем, який повністю змінює смак випічки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

вершкове масло - 100 г

мед - 130 г

цукор - 180 г

яйця - 3 шт.

сода - 2 ч. ложки

сіль - 1/2 ч. ложки

борошно - 600 г

згущене молоко - 380 г

вершки 10% - 100 мл

вершкове масло (для крему) - 80 г

вершковий сир - 450-500 г

ванілін - на кінчику ножа

Процес приготування:

  1. В каструлю з товстим дном викласти вершкове масло, вбити яйця, додати мед, сіль, соду і цукор. Нагріти на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб усі інгредієнти розчинилися. Щойно помітите, що маса почала пінитися і збільшуватися в об'ємі, потрібно зняти з вогню.
  2. Одразу всипати борошно, розмішати і замісити тісто за допомогою лопатки. Викласти тісто на робочу поверхню, притрусити борошном, вимісити і зібрати в кулю. На це піде приблизно 2 хвилини.
  3. Тісто потрібно одразу розділити на 9-10 частинок, зробити кульки, викласти на тарілку, закрити плівкою і поставити до холодильника до повного охолодження.
  4. Духовку розігріти в режимі конвекції верх-низ до 180-190 градусів. Розкачати тісто на пергаменті, вирізати за допомогою кільця, щоб всі коржі мали однаковий діаметр — 24 см.
  5. Випікати близько 3-4 хвилин разом з залишками тіста. Краще слідкувати, тому що коржі швидко рум'яняться. Готові коржі викласти і залишити до повного охолодження.
  6. Згущене молоко і розм'якшене вершкове масло викласти в чашу міксера, додати вершковий сир, вершки, ванілін, збити до однорідної маси. Крем повинен мати консистенцію густої сметани.
  7. На блюдо поставити роз'ємне кільце, покласти перший корж, змастити його кремом і так скласти весь торт. Поставити до холодильника на 1 годину. Залишки тіста подрібнити у крихту і обсипати торт. Повернути до холодильника ще на 5 годин.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Торт "Медівник" з незвичайним кремом: улюблений десерт сподобається ще більше 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.01.2025 352
Еще материалы раздела «Суспільство»