Життя та Стиль
Суспільство
Торт "Медівник" з незвичайним кремом: улюблений десерт сподобається ще більше
Хоча б раз у житті кожен кулінар пробував пекти класичний торт "Медівник".
Однак вам неодмінно варто приготувати до цього десерту незвичний крем, який повністю змінює смак випічки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
вершкове масло - 100 г
мед - 130 г
цукор - 180 г
яйця - 3 шт.
сода - 2 ч. ложки
сіль - 1/2 ч. ложки
борошно - 600 г
згущене молоко - 380 г
вершки 10% - 100 мл
вершкове масло (для крему) - 80 г
вершковий сир - 450-500 г
ванілін - на кінчику ножа
Процес приготування:
- В каструлю з товстим дном викласти вершкове масло, вбити яйця, додати мед, сіль, соду і цукор. Нагріти на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб усі інгредієнти розчинилися. Щойно помітите, що маса почала пінитися і збільшуватися в об'ємі, потрібно зняти з вогню.
- Одразу всипати борошно, розмішати і замісити тісто за допомогою лопатки. Викласти тісто на робочу поверхню, притрусити борошном, вимісити і зібрати в кулю. На це піде приблизно 2 хвилини.
- Тісто потрібно одразу розділити на 9-10 частинок, зробити кульки, викласти на тарілку, закрити плівкою і поставити до холодильника до повного охолодження.
- Духовку розігріти в режимі конвекції верх-низ до 180-190 градусів. Розкачати тісто на пергаменті, вирізати за допомогою кільця, щоб всі коржі мали однаковий діаметр — 24 см.
- Випікати близько 3-4 хвилин разом з залишками тіста. Краще слідкувати, тому що коржі швидко рум'яняться. Готові коржі викласти і залишити до повного охолодження.
- Згущене молоко і розм'якшене вершкове масло викласти в чашу міксера, додати вершковий сир, вершки, ванілін, збити до однорідної маси. Крем повинен мати консистенцію густої сметани.
- На блюдо поставити роз'ємне кільце, покласти перший корж, змастити його кремом і так скласти весь торт. Поставити до холодильника на 1 годину. Залишки тіста подрібнити у крихту і обсипати торт. Повернути до холодильника ще на 5 годин.
Смачного!
Оценка материала:
Торт "Медівник" з незвичайним кремом: улюблений десерт сподобається ще більше07.01.2025