НОВИНИ ДНЯ: Трамп назвав новий термін закінчення війни в Україні  Адміністрація Байдена має оголосити про фінальний пакет озброєнь для України  Весна вже на порозі: погода в Україні шокує аномальним теплом  Лукашенко звинуватив Зеленського у втягуванні Білорусі у "війнушку"  Вегетаріанські стейки з соусом чимічурі: рецепт смачної страви з цвітної капусти  В Україну йде значне потепління: якою буде погода 8 січня  У середу Україні прогнозують до +14°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.01.2025 244

Грибний крем-суп із білим вином: незвичний рецепт запашної страви

Цей вишуканий грибний крем-суп з хрумкою начинкою з глив стане чудовим доповненням до вашого столу. Смакові нотки білого вина, вершків і ніжних грибів роблять цю страву ідеальним вибором для вечері.

4617304ed4c3e275055b755d241f5c5b_08.01.25_1

Рецептом  поділилися на сторінці alfiecooks та детально розповіли як приготувати цей кулінарний шедевр. Рецепт розраховано на 4 порції. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Інгредієнти

Гриби - 750 г

Гливи - 250 г

Часник - 5 зубчиків

Цибуля - 2 шт.

Свіже листя чебрецю - 1 ст.л

Біле вино - 250 мл

Борошно - 2 ст.л

Окріп - 1 л

Овочевий бульйонний кубик - 1 шт.

Вершки - 250 мл

Грибна приправа - 1 ч.л

Місо паста - 1 ч.л

Діжонська гірчиця

Копчена паприка - 1 ст.л

Свіжа петрушка

Вершкове масло - 2 ст.л

Оливкова олія - 2 ст.л

Сіль

Перець

Приготування

  1. У великій пательні розігрійте вершкове масло та оливкову олію на середньому вогні.
  2. Дрібно наріжте цибулю та пасеруйте на пательні приблизно 5 хвилин, поки вона не стане м’якою та прозорою.
  3. Наріжте гриби та додайте їх у пательню разом із великою дрібкою солі. Готуйте протягом 10 хвилин, щоб гриби втратили зайву вологу.
  4. Подрібніть часник і додайте його разом із свіжим чебрецем або петрушкою. Обсмажуйте до появи насиченого аромату.
  5. Коли гриби карамелізуються, влийте біле вино у пательню. Помішуйте, поки рідина не випарується та залишиться лише ароматний осад.
  6. Додайте борошно та ретельно перемішайте, щоб уникнути грудочок. Готуйте протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.
  7. У киплячу воду додайте овочевий бульйонний кубик та грибну приправу. Добре збийте до однорідності, а потім поступово вливайте бульйон у пательню, продовжуючи перемішувати.
  8. Залиште суп томитися на середньому вогні протягом 15-20 хвилин, поки він не загусне.
  9. Влийте вершки, додайте місо пасту та діжонську гірчицю. Добре перемішайте і приправте суп сіллю та перцем до свого смаку.

10. Наріжте гливи соломкою та обсмажте їх на розпеченій пательні з невеликою кількістю олії до хрусткої скоринки.

11. Розлийте суп по мисках, прикрасьте хрусткими гливами, свіжою петрушкою, невеликою кількістю вершків і дрібкою копченої паприки. Подавайте разом із хрусткими тостами, змащеними вершковим маслом.

Поради:

  • Ви можете використовувати печериці чи інші гриби за вашим смаком.
  • Обирайте сухе біле вино, адже його кислинка гармонійно підкреслить смак грибів.
  • Якщо хочете додати розкішного вигляду, спробуйте посипати суп тертим пармезаном.

 

Насолоджуйтеся цим ароматним грибним крем-супом, який зігріє у прохолодний вечір і подарує справжню насолоду смаку.

Смачного!

Ми також писали про те, як приготувати гострий том ям.

Оценка материала:

5.00 / 2
Грибний крем-суп із білим вином: незвичний рецепт запашної страви 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.01.2025 244
Еще материалы раздела «Суспільство»