Життя та Стиль
Суспільство
Маківник з яблуком: рецепт унікального десерту з маком
Маківник з яблуком - ідеальний варіант смачненького посеред тижня. Цей пиріг тане в роті завдяки повітряній текстурі, а готувати його надзвичайно просто.

Про те, як готувати пиріг з маком та яблуком, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Всесвіт Рецептів". Про це повідомляють Контракти.UA.
Що потрібно для маківника з яблуком
Для того, щоб приготувати пиріг з маком та яблуком, потрібні такі інгредієнти:
- макова начинка - 200 г
- манка - 75 г
- яблука - 2 шт.
- яйця - 5 шт.
- масло - 100 г
- цукор - 200 г
- розпушувач - 5 г
- сіль - щіпка
Як готувати маківник з яблуком
Для того, щоб приготувати маківник з яблуками, спершу необхідно підготувати макову начинку. Хоча можна придбати готовий продукт, мак можна підготувати самостійно. Для цього потрібно промити зернятка, а потім перекласти в каструлю та залити молоком.
Мак потрібно проварити протягом 5 хвилин на середньому вогні, після чого накрити каструлю кришкою та залишити начинку на 20-30 хвилин. Злийте з маку зайву рідину за допомогою сита, а зернятка перемеліть блендером.
Відокремте білки яєць від жовтків, до жовтків додайте цукор та збийте інгредієнти до світлої маси. Злегка підігріте масло та додайте його до жовтків разом з розпушувачем та манкою, кожного разу перемішуючи суміш.
Додайте до жовтків макову начинку і знову перемішайте масу до однорідності. Почистьте яблука, натріть їх на тертці, відтисніть зайву рідину.
Додайте натерті яблука до макової суміші, ретельно перемішайте інгредієнти. Окремо збийте білки з дрібкою солі до утворення густої білої маси. Поступово додайте білки в тісто, обережно перемішуючи масу силіконовою лопаткою.
Форму для випікання змастіть маслом та застеліть пергаментом. Наповніть форму для випікання маковим тістом та випікайте десерт протягом 1 години за температури 180 градусів. Охолоджений маківник з яблуками можна присипати цукровою пудрою.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати португальське тістечко паштель де ната.
Крім цього, розповідали, як готувати ягідний торт з млинців.