НОВИНИ ДНЯ: Три знаки Зодіаку купатимуться в грошах найближчим часом: хто зірве куш  Удар по танкеру в Ростові-на-Дону: ЗМІ дізнались наслідки атаки  Рішення, яке розлютить Путіна: чи вистачить сміливості у ЄС забрати заморожені мільярди Росії  Гороскоп на 18 грудня за картами Таро: Скорпіонам - різке прозріння, Ракам - уразливість  Танкери з російською нафтою застрягли біля Китаю через спад попиту Індії, - Bloomberg  Гороскоп на 18 грудня: Овнам - злість, Близнюкам - казкова радість  Останній шанс для Абрамовича. Британія пригрозила судом через гроші від продажу "Челсі"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.02.2025 498

Як приготувати найсмачніший капусняк за давнім рецептом

Правильний капусняк - готуємо за давнім рецептом

Рецептів капусняку дуже багато. Це і капусняк  зі свіжою, квашеною капустою, з рисом замість пшона, інші варіанти. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як варили капусняк стародавні українці розповіла кулінарка Тетяна Якубук.

Інгредієнти для приготування :

  • М'ясо, найкраще брати свинячі реберця  -- 1 кг.
  • Картопля -- 5−6 великих картоплин.
  • Морква  --  2 шт..
  • Цибуля ріпчаста  -- 2 шт.
  • Капуста свіжа -- 400 г.
  • Пшоно -- 200 г
  • Сметана -- 100 г.
  • Густий домашній томат -- 1 л.
  • Часник -- 3 зубки.
  • Лавровий лист  -- 2 шт.
  • Цукор  -- 4 ст. ложки.
  • Чорний перець — четвертина чайної ложки.
  • Сіль, на смак.
  • Зелень -- на смак.
  • Олія для смаження.
  • М'ясо добре помити й поставити варитися на середньому вогні. На 1 кг м'яса води має бути десь 5 літрів.
  • Дати м'ясу покипіти 30 хвилин на середньому вогні. «Піну» з киплячого м'яса зняти, додати лавровий лист, сіль на смак.
  • Додати помиту, очищену й нарізану дрібним кубиком картоплю.
  • Через 15 хвилин додати промите до чистої води пшоно й потерту на тертці через великі отвори капусту. Все кипить тепер на маленькому вогні.
  • Готуємо засмажку. Моркву й цибулю помити, почистити і нарізати: цибулю — дрібним кубиком, а моркву натерти на тертці на мілких отворах.  Посмажити цибулю до прозорості, додати моркву та все разом — до готовності.
  • Наприкінці додати у сковорідку до засмажки сметану, домашній томат, цукор, мелений чорний перець
  • Все кипить  пару хвилини,  виливаємо це до каструлі з капусняком. Регулюємо густину водою, якщо потрібно, доливаємо 1 літр.
  • Ще дати покипіти десь 15−20 хвилин, видушити через прес та додати часник, зняти з вогню.
  • Дати настоятися протягом 30−40 хвилин, додати свіжу зелень.

Приготування капусняка

Оценка материала:

5.00 / 1
Як приготувати найсмачніший капусняк за давнім рецептом 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.02.2025 498
Еще материалы раздела «Суспільство»