НОВИНИ ДНЯ: Зеленський сказав, від чого залежить достойний мир в Україні  Рік Червоного Вогняного Коня 2026 - що чекати від змін і як підготуватися   Навіщо РФ вдарила по Печенізькій дамбі на Харківщині: генерал армії пояснив  Як Трамп ухвалює рішення щодо України: в Politico розповіли про хаос у команді і небезпеку  Український хрін зникає з полів: дефіцит кореня б’є по виробниках  Які фруктові дерева можна вирощувати в кімнаті: садівники назвали 9 варіантів  Штрафи за новорічні ялинки: яку відповідальність передбачено 2025 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.04.2025 456

Як приготувати курятину з хрумкою золотавою скоринкою без панірування: знадобиться сода

Приготоване у такий спосіб куряче м’ясо виходить ніжним і соковитим з золотавою хрусткою скоринкою. І для цього не треба панірувальних сухарів, борошна та яєць.

6a95ee3a3fb4888294df354c10272e0e_02.04.25

Як приготувати соковите куряче м’ясо з хрусткою скоринкою без панірування, борошна та яєць. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Візьміть куряче м’ясо та наріжте на смужки, посипте содою, чайної ложки буде досить на 500 грамів. Можна брати також крильця та ніжки. Добре перемішайте, щоб розподілити соду по всій поверхні м’яса і залиште на 15 хвилин.

Сода, впливаючи на білок курятини, робить її ніжною і сприяє появі тих самих повітряних бульбашок, що створюють заповітну хрустку скориночку під час смаження.

Після «содового масажу» треба добре промити курятину й обсушити. Потім обсмажте м’ясо на добре розігрітій сковороді в олії по 3 хвилини з кожного боку. Щоб посилити аромат і смак курячого філе, можна додати в олію гілочку розмарину чи нарізаний зубчик часнику.

Якщо хочете, щоб куряче м’ясо мало вишуканий смак, його варто попередньо замаринувати в суміші апельсинового та соєвого соусу в пропорції 2:1 упродовж двадцяти хвилин. Кислота цитрусового фрукта посилить ефект соди, а соєвий соус додасть пікантності.

Тим, хто полюбляє гостре м’ясо, кухарі пропонують додати дрібку каєнського перцю чи паприки в маринад. А якщо смажити не хочеться, можна запекти курятину в духовці за температури 200°C, злегка змастивши її оливковою олією. Скоринка вийде не менш хрусткою, а м’ясо залишиться соковитим і ніжним.

Куряче філе, приготоване в такий спосіб, найкраще подавати з соусом на основі йогурту, лимонного соку та часнику. Також можна змішати мед із гірчицею для солодко-гострої нотки чи додати в йогуртовий соус подрібнену м’яту та кінзу для свіжості.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати курятину з хрумкою золотавою скоринкою без панірування: знадобиться сода 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.04.2025 456
Еще материалы раздела «Суспільство»