НОВИНИ ДНЯ: Гороскоп на 10 грудня: Тельцям - розчарування, Левам - успіх  Нова стратегія Нацбезпеки США має "неприйнятні" для Європи пункти, - Мерц  Тепло зникне: синоптикиня розповіла, коли Україну накриє холодний фронт  Дрони забезпечують 60% уражень росіян на фронті, - Сирський  Зеленський відповів Трампу на вимогу про вибори: завжди готовий  Місячний гороскоп: що можна і чого не можна робити 10 грудня  Якою буде зима в Україні: синоптикиня вразила прогнозомвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.06.2025 341

Шашлик із цього м’яса вийде найсмачнішим і найсоковитішим: беріть на замітку

Щоб приготувати смачний і соковитий шашлик, важливо правильно вибрати м’ясо, замаринувати та посмажити його.

9398540a244f562e593822f4b1662e29_09.06.25_1

Вибираючи свинину, важливо знати, яка частина туші найкраще підходить для конкретної страви, адже структура м’яса та його жирність впливають на кінцевий результат. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Насправді немає чітких та обов’язкових вимог до приготування шашлику, м’ясо для нього може бути будь-яким — усе залежить від ваших гастрономічних уподобань. Проте є перевірені часом поради, які допоможуть вам приготувати ідеальну страву.

Ідеально для смаження підходять вирізка, корейка. Якщо візьмете окіст, тоді доведеться довше й ретельніше маринувати шматочки, щоб шашлик не був сухим.

Найсмачніший і найсоковитіший шашлик виходить з ошийка, вирізки та корейки.

Чи свіже м’ясо — як визначити

Безперечно, найсмачніший шашлик виходить зі свіжого м’яса. Це визначається за такими критеріями:

  • відсутність на м’ясі крові, слизу та будь-якої рідини
  • гнучкість і рівність кожного шматка
  • яскраво-червоний колір
  • прозорість м’ясного соку
  • приємний запах, який не викликає негативних емоцій
  • гарна щільність, що проявляється швидким вирівнюванням поверхні в разі натискання

Оценка материала:

5.00 / 2
Шашлик із цього м’яса вийде найсмачнішим і найсоковитішим: беріть на замітку 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.06.2025 341
Еще материалы раздела «Суспільство»