НОВИНИ ДНЯ: Які електромобілі найменш надійні: експерти назвали 4 моделі, які варто уникати  У НАТО немає плану на випадок виходу США, - Politico  У 2026 році легальний гральний ринок впаде на третину, а бюджет недоотримає 5,6 млрд гривень, - експерти  Гороскоп на 11 грудня за картами Таро: Скорпіонам - помилки, Ракам - натхнення  Польські МіГ-29 для України: про яку кількість літаків мова та в якому вони стані  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборонивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.07.2025 1381

Скільки місяців насправді можна зберігати м’ясо в морозилці та яке псується найшвидше

Скільки місяців насправді можна зберігати м’ясо в морозилці та яке псується найшвидше.

3e58f9e114d63862b68aeadc6edca6ad_01.07.25_1

Звісно, м’ясо в морозильній камері не зіпсується за тиждень, але зберігати його там роками також не можна, бо воно втрачає свої смакові та корисні властивості. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Заморожування — це один із найефективніших способів зберегти м’ясо свіжим упродовж тривалого часу. Та якщо тримати продукт в морозилці надто довго, він втрачає свій смак, текстуру та користь, а іноді навіть стає небезпечним для здоров’я. До того ж, треба знати, що термін зберігання різних видів м’яса істотно відрізняється. Розповідаємо, скільки місяців можна зберігати різні види м’яса в морозилці та які продукти псуються найшвидше.

Які максимальні терміни зберігання м’яса в морозильній камері

  • Яловичина (цілий шматок) зберігається до 12 місяців за температури -18 °C. Найкраще зберігати продукт у вакуумному пакуванні, так не втрачаються соковитість і структура волокон.
  • Свинина — стейки, ребра, грудинка, зберігаються до 8 місяців. Цей вид м’яса значно жирніший за яловичину, тому швидше втрачає якість та аромат.
  • Курятину можна тримати в морозилці до 9 місяців. Найдовше зберігатиметься куряча грудка, а найменше — стегенця та крила, бо вони жирніші.
  • Фарш із будь-якого м’яса не можна зберігати довше 3 місяців. Через подрібнену структуру повітря потрапляє до волокон, що прискорює окислення і псування продукту навіть у морозилці.
  • Субпродукти — печінка, нирки, серце, можна тримати в морозильній камері лише 2 місяці. Ці продукти містять багато води і ферментів, які за тривалого зберігання можуть погіршити смак та запах.
  • Ковбаси, копченості, сосиски. Ці вироби зберігають в морозилці не більше двох місяців. Хоча вони й містять сіль та консерванти, однак жир та спеції швидко втрачають свою якість після глибокого заморожування.

Які продукти псуються найшвидше

  1. Фарш — абсолютний лідер за швидкістю псування. Уже через 2 місяці він може змінити запах і смак.
  2. Печінка та інші субпродукти швидко втрачають свій смак і можуть неприємно пахнути після тривалого зберігання в морозилці.
  3. Ковбаси та сосиски через уміст спецій і добавок після 2 місяців зберігання часто набувають неприємного присмаку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки місяців насправді можна зберігати м’ясо в морозилці та яке псується найшвидше 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.07.2025 1381
Еще материалы раздела «Суспільство»