НОВИНИ ДНЯ: Зеленський зустрінеться зі Стармером і Мерцом: Макрон назвав дату та місце  Як Індія "поставила Путіна на коліна" та що буде далі - аналіз експерта  Чому зараз найгірший момент для ведення переговорів щодо миру в Україні: нардеп відповів  Гороскоп на 7 грудня для всіх знаків зодіаку: подарунки від Всесвіту та вирішення старих проблем  Які державні соціальні виплати передбачено 2026 року  Гороскоп на 7 грудня за картами Таро: Терезам - натхнення, Тельцям - зустріч з друзями  В Україні планують збільшити кількість військових капеланіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.07.2025 291

Молода картопля зі шкварками під ароматним соусом: цікавий рецепт

Літо — сезон молодої картоплі, яку хочеться готувати якомога частіше.

10e365856a1e476f9d1887b9e2ecd7b9_06.07.25

А ще — з дитинства знайомий аромат шкварок, хрумка скоринка та теплий сирний соус зі свіжою зеленню. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку просту, але неймовірно смачну страву пропонує приготувати кухар Рома Ємець — ідеально як для родинного обіду, так і для неспішної вечері на дачі чи веранді.

Інгредієнти

Молода картопля - 1 кг

Сіль - 1 ст. л

Яблучний оцет (або сік лимона) - 1 ст. л

Яйця - 2 шт.

Домашнє копчене сало - 150 г

Сметана - 2 ст. л

Сир твердий - 70 г

Болгарський перець - ½ шт.

Часник - 1 зубчик

Зелень (кріп, петрушка) жменя

Перець чорний мелений

Приготування

  1. Промийте та почистьте молоду картоплю.
  2. Варіть у підсоленій воді з додаванням 1 ст. л яблучного оцту чи лимонного соку — це допоможе зберегти її форму та приємний вигляд. Варіть до готовності (приблизно 15 хв). Кислотність допомагає картоплі не розварюватись, а залишатись цільною та привабливою на вигляд.
  3. Поки вариться картопля, змішайте у мисці сметану, натертий твердий сир, дрібно порізану зелень і болгарський перець.
  4. Додайте натертий часник, сіль та перець до свого смаку. Добре перемішайте. Соус має вийти ароматним, яскравим і трохи пікантним.
  5. Наріжте копчене сало кубиками, зніміть шкірку, обсмажте на середньому вогні до хрумкої золотистої скоринки. Вийміть шкварки шумівкою, але залиште жир у пательні.
  6. Відварену молоду картоплю розріжте навпіл і злегка обсмажте на жирі від сала. Це додасть ароматного підтону, хрумкої скоринки та неперевершеного смаку.
  7. Перекладіть гарячу картоплю у глибоку миску.
  8. Додайте сирно-сметанковий соус і швидко перемішайте — сир почне плавитись, а теплі аромати зіллються в єдину гастрономічну симфонію.
  9. Зверху посипте шкварками та ще трохи зеленої петрушки чи кропу.

Подавайте страву теплою. Можна додати відварене яйце, порізане навпіл або часточками — це ще більше збалансує смак і зробить порцію поживнішою.

Цей рецепт — ідеальне рішення для сімейного обіду, коли хочеться чогось простого, але домашнього та дуже смачного. Діти обожнюють м’яку картопельку, дорослі — аромат шкварок, а всі разом — вершковий соус зі свіжою зеленню.

Оценка материала:

5.00 / 2
Молода картопля зі шкварками під ароматним соусом: цікавий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.07.2025 291
Еще материалы раздела «Суспільство»